Geen categorie

Laat de paarden aanpoten

Dressuurstampster Jeanne d’Arc

Dat is wel heel arrogant, dat de eerste van The Borg gewoon onder z’n eigen naam uit de kast komt. We hebben dus een lid van The Borg die gewoon Borg heet. Die eurocommissaris van paardenvel dus, Tonio Borg. En dan ook nog Tonio.

Ze hebben er al gewoon schijt aan en dus de etiketjes afgeworpen die de grazende kudde altijd lekker loom maakte. Etiketjes zoals sociaaldemocraten in plaats van rooie opvreters, christencompassie in plaats van kindersatanisten, legopoppetjestrainingsmissies in plaats van slachthuisvooronzejeugd, rundvlees in plaats van paardevlees of vagenederlander voor kleinemeisjesvoorbipsuitbeners. Binnenkort laat het Kwaad voortaan gewoon zijn hele gezicht zien. Maar goed, ik dwaal weer af.

Nu kunnen ze opeens wel duizenden agenten en crime scene investigators uit de kast halen en invallen doen in duizenden plekken des onheils en verderf. De Tahirpleinlente van opstandige slachthuizen en vleespleinen werd in de kiem gesmoord. Nooit eerder zag de wereld zulk een grote betrokkenheid bij het welzijn van Het Volk. Laat me niet lachen, in geen enkele situatie zoals boven gemeld waren ze thuis. Het gaat nu dus ergens anders over.

Het gaat erover dat we nu dan eindelijk eens iets beter te vreten krijgen in de vorm van edel paardevlees dat door heldhaftige opstandelingen werd geleverd in plaats van zo’n met medicijnen en groeihormonen en dus kankerveroorzakende kudtkoe. En dat mag niet want dan hebben de dokters straks niks meer te doen en ligt de hele puistjesindustrie op den reedt, de mens wordt sterker en dan staan ze opeens op het Binnenhof met geladen hooivork. En van goed eten ga je goed denken. Ja, dan breekt de pleuris wél uit.