JankverhalenVolksvermaak

Lezer van Breinbrouwsels wordt een Genie!

Breinbrouwsels lezeressen
Lezeressen van dit blog. Ja, veel dezelfde…

Jawel, we wisten het zoals altijd wel weer! Door de wonderbaarlijke stukjes die hier soms in dit blog geplempt worden nauwgezet en dus geconcentreerd te lezen wordt u niet alleen slimmer maar u dreigt ook nog eens een al dan niet miskend Genie te worden. De New York Times, zegt zoiets in een opzienbarend artikel op de voorpagina, dus dan weet je het wel.

Door het lezen, uitpluizen, goed kauwen en opsporen van de cryptische boodschappen die altijd in de ogen lostrekkende brouwsels van blogs te vinden zijn, maar nauwelijks worden gevonden, aldus de vertaler, worden je grijze cellen, voorzover aanwezig, vervaarlijk geprikkeld en de hele zaak groeit daardoor uit tot een Einsteinbrein, maar dan gelukkig zonder die haren.

Waar moet je dan bij het lezen of begrijpen of beide, dan speciaal op letten om een Genie te worden?

Kijk of er interpuncties staan en zo ja, staan ze op de goede plaats en zo nee waarom niet. Wat heeft de schrijver er mee bedoeld? Moet je er van lachen of huilen? Zet de interpuncties eens op een andere plaats en kijk of er nu wel een herkenbare dubbele bodem in de tekst herkenbaar wordt. Is de spelling juist of worden er weer vieze woorden met ‘d’ , ’t’ of beide geschreven. Staan er mogelijk samengestelde woorden in met 3x de woordwaarde en wat zijn de mogelijke betekenissen van de woorden apart en wat indien geplaatst in de context. Hebben de woorden of de zinnen of het hele artikel mogelijk een dubbele of zelfs een meervoudig dubbele lading en waarom dan wel? Voor meer uitleg kun je even kijken naar een instructiefilm op YouTube.

Vooral het lezend begrijpen, of begrijpend lezen, van die intelligent geschreven artikelen zou wereldwijd, op scholen en vooral op universiteiten en bij inburgeringscursussen, verplicht moeten worden gesteld, aldus de hoofdreaguurder van de krant. Minister @Plasterk van onder andere onderwijs, hoeden en feesten heeft al diverse subsidies voor gedegen haalbaarheidsonderzoeken toegezegd en vier commissies ingesteld.

Breinbrouwsels is de redactie van de meest onbaatzuchtige krant ter wereld, klik hier voor een abbonnement, heel erg dankbaar voor de wereldwijde aandacht die er door het artikel nu dan eindelijk voor die vreemde bloggers is gekomen.

[Dit stukje werd in 2009 al eens onder de aandacht gebracht van mensen die toen al lezen konden maar zonder resultaat. Er was toen 1 (één) reactie van onze vaste reaguurder Eerst Koffie, die speciaal voor dit artikel zijn of haar grijze cellen aan de kook bracht. ]

Een gedachte over “Lezer van Breinbrouwsels wordt een Genie!

Reacties zijn gesloten.