Geen categorie

Liggen aan het strand wordt duurder

Oefening tegen een bultrug

Onze eigen Tahirpleinvis Johannus heeft door de inzet van schepen, tanks, helicopters, vervoer van dagjesmensen, bekende waterlanders en  de Mercedes van Femke aan CO2 uitstoot zo’n 590.000 ton opgeleverd. Ongeveer wat de verzamelde steenkolenopstokerij in 10 jaar produceren. Sharon Dijksma is met BraziliĆ« in onderhandeling om voor die hoeveelheid CO2 vergunningen over te nemen tegen 23.000 euro per ton.

De sterfzeulerij met Johannus kost de belastingbetaler aan inzet overheidspersoneel ruim 3 miljoen man- en vrouwuren tegen 150.- per stuk plus dat er in de rest van het land geen hond meer iets aan veiligheid kon doen en er dus een verhoging merkbaar was van het aantal ouwe vrouwtjes dat beroofd werd van hun tasje waarin de moeizaam opgespaarde lekkerbekjes zaten.

Er is geheel vrijwillig 3 keer zoveel op de diverse schooigirorekeningen van dito organisatie binnengekomen als er door dit kabinet in de komende 10 jaar bezuinigd moet worden. Voor dat bedrag hadden we ook onze oudjes al met 40 jaar in de AOW kunnen stoppen.

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de diverse belangengroeperingen een ouwe potvis van de Japanners hebben gekocht of gejat om die vervolgens met een bult het strand op te slepen in verband met het feest ten behoeve van de collectes voor de Internationale Visweek.