Jankverhalen

Lokvogels

Nou hebben die Duitsers best wel recht van spreken want die weten alles van vögeln en extreem rechts af al waren ze links. Daarom is het maar goed om naar die mensen van hullie Ministerie van Folderen te luisteren. Die gaven wereldwijd een gekoperdiepdrukte folder uit waarin Wilders, Breivik en Der Adolf gebroederlijk naast elkaar op de foto stonden en daarmee de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten. Ze waren allen vögelnliefhebbers – Adolf wat minder wegens een oude oorlogsverwonding tussen zijn tenen – en hadden dus een vogel als bedrijfslogo waarbij die van Adolf flink hoekig gestileerd was, als een helicopter dus, maar toch mee mag doen.

De hele vogelwereld staat nu op z’n kop en fladdert luid keffend door elkaar. Moeten ze hun bedrijfslogo nu ook allemaal veranderen? Staan ze straks met alle 554 miljoen duiven- en zangvogelverenigingen naast elkaar op de foto de Derde Wereldoorlog te veroorzaken. Zal er beweerd worden dat sommige voorzitters of zelfs leden wat minder met vögeln hebben en dus – al dan niet vanwege een oude oorlogsverwonding of lelijk wijf, maar duiven zijn gaan houden om lid te kunnen worden van de vogelvereniging De Kwelende Parkiet Anno 1732.

Update 2: Een heldhaftige nazi-jager heeft vanmorgen nog vóór de koffie met gevaar voor eigen leven in het Vogelaarswijk (WTF) nummer 2171 te Utrecht gelukkig 2 meeuwen en 1 kraai kunnen verjagen die zich in de buurt van een fabriek voor kuikenversnipperaars extreem ophielden. Weest waakzaam!

Update 1:
De mus van Twitter wordt al vervangen door een rode roos, Calimero door een blubbende goudvis en de Duitse Adelaar door een gesloten boek. Globale bron.

Als je naar een vogel in de zon moet kijken
zie je de spaak niet die in je wielen wordt gestoken