Vrouwenleed

Meisjes willen later geen huisvrouw meer worden

Wat wil jij later worden, vroeg ik aan Mientje, die zoals alle meiden die achter de bar staan, uit Nijmegen komt, wat wil je worden?

Nou, zei Mientje, ik wil eigenlijk jodinnetje worden want daar is de marktwaarde de laatste tijd ontzettend van gestegen sinds veel Bekende Nederlanders en journalisten een partner van een bedreigde minderheid willen om te laten zien dat ze niet antimesistisch zijn.

En als dat niet kan, want ik hoor dat je dan besneden moet worden, dan wordt ik moslima want die staan op de tweede plaats. Ik had eerst negerinnetje willen worden en dan ook nog met een vlieg op de neus om mijn ouders te pesten maar dan wordt je niet nagefloten of voor hoerrr uitgescholden en daar hecht ik aan.

Oh, zei ik.

Ja, vervolgde Mientje, en daarnaast wil ik ook lepsiesch worden omdat je anders niks in de politiek of bij de televisie kunt worden. Voor jullie, jongens, is dat veel makkelijker want jullie zijn allemaal al van standaard instelling homo, het maakt jullie niet uit in wat voor een gat je ‘m stopt.

Oh, zei ik.

Sorrie, zei Mientje, maar ik moet even naar de ander kant van de bar, naar mijn vriend die daar jaloers staat te worden vanwege ons geanimeerde gesprek. Tsja, hij is de zoon van een stinkend rijke politicus en wil later ook de politiek in. Dus ik zal wel een onbeduidend maar stinkend rijk vrouwtje van een politicus worden. Doei…

Oh, zei ik…

Foto door Anna Kapustina