Melk de witte sloper?
Met de zoektermen “gevaren van melk” tref je bij Google een hele berg informatie hierover aan. Een kleine selectie: De hedendaagse zuivel is over het algemeen van zeer slechte kwaliteit. De oorzaak is te vinden in de bio-industrie, het gebruik van antibiotica en groeihormonen voor runderen (onder meer BGH). Maar ook pasteurisatie en andere sterilisatiemethoden, waarmee naast schadelijke micro-organismen ook nuttige organismen worden gedood, spelen een belangrijke rol.
De consumptie van zuivel leidt in de moderne samenleving veelal tot ophoping van slijm en het is vaak de oorzaak van verkoudheid, allergie problemen met de darmen zoals candida, onvruchtbaarheid, arteriosclerose en hartziekte, en van cyste en tumoren, vooral die van de borst. Wat moeten we met deze informatie? Het beste is natuurlijk om onze overheden en in door hen samen met de belangenverenigingen gesponsorde informatie en acties zoals MELK MOET en Schoolmelk te geloven. Dat in elk geval is rustgevender. Update 26-6-09 Gelukkig is er nu weer aandacht voor de lekkere sloopmelk. WantToKnow Arts-Homeopaat Beunk Voeding-Pilliewillie