Asbestleed

Met asbest besmette analfabete inbrekers gezocht

Inbrekers die in een fastfoodrestaurant in het Centrum van Den Bosch hebben ingebroken worden door de politie gezocht. Nu is dat meestal met inbrekers het geval die ergens hebben ingebroken. Maar vandaag gaat het om de gezondheid van de arme inbrekers want ze kunnen niet lezen.

Ze braken in terwijl in het hele pand asbest wordt verwijderd en de zaak daarom is afgezet met die mooie gele linten waar die doodskop op staat en het woord asbest. Het kunnen natuurlijk ook blinde inbrekers zijn geweest. Maar omdat ik weinig begrip voor inbrekers kan opbrengen en ook begrijpend lezen tot de basiskennis van inbrekers behoort zou ik zeggen: goed kauwen. Maar daar gaat het niet om.

Waar het wél om gaat zijn de honderdduizenden bezoekers van dat fastfoodrestaurant in het centrum van Den Bosch. Waar misschien al 50 jaar lang onwetende mensen diep hebben lopen ademen en frietjes asbest hebben zitten eten. Was toen de volksgezondheid al die tijd ook niet in het geding? Waarom waren er toen geen linten gespannen, zoals nu?

Had misschien net als nu ook niet geholpen. Want er zijn nu linten gespannen die zelfs door meerdere  oplettende inbrekers niet werden gezien. En hebben die agenten, die maar even zijn binnen geweest om te kijken of er niets gestolen was, al die tijd de adem ingehouden? Hebben die geen Arbo? Zou asbest niet meer gevaarlijk zijn als je het maar niet kunt of wilt zien? Zoeken dus naar inbrekers met een plaat voor de kop.

Bron: Omroep Brabant