Geen categorie

Ministers worden ontslagen wegens overbodige nutteloosheid


De Burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb (PvdA), heeft de werkzaamheden van onze Minister van Buitenlandse Zaken (CDA) overgenomen. En die was daar natuurlijk niet echt blij mee want je moet als Minister wel iets te doen hebben, aldus berichtgeving in Elsevier. Dus toen Verhagen aan de Koning van Marokko tweeterde of hij even op bezoek mocht komen kreeg hij als antwoord dat ze ’t niet nodig vonden omdat zijn Baas al geweest was. Maar als hij vanwege de goede sier en de declaraties tóch zou willen komen was dat natuurlijk géén probleem omdat ze in Marokko veel begrip hebben voor decorum en declareren.

Ze hadden nog wel ergens een Burgemeester van een of ander klein dorpje die misschien wel met hem zou willen spreken over ontwikkelingshulp of andere eenvoudige dingen. Nee, de Burgemeesters van de grote steden in Marokko hadden er geen zin an want ze hadden alles al afgesproken met een andere Baas van de Minister, een zeer beroemde Wethouder uit Amsterdam (PvdA), en jammer, maar Verhagen spreekt de taal niet en als er dan toch iemand moet komen hadden ze liever Geert Wilders (PVV) gehad.

Ook de Minister van Ontwikkelingsgeldverbranding (PvdA) ligt kennelijk onder vriendschappelijk vuur, dus dan heeft ’t een andere reden. Volgens onbevestigde berichten uit de Socialistische Volksrepubliek Congo zou de Burgemeester van Utrecht, Wolfsen (PvdA), vierhonderd miljard dollar ontwikkelingshulp hebben toegezegd aan Free Congo Weekly, dat één maal per jaar verschijnt in een oplage van 60 exemplaren.

Koenders heeft volgens spindokters al laten weten dat het wat hem betreft géén probleem is dat de werkzaamheden op deze wijze worden verdeeld onder vrienden. Hij zou nu meer aandacht kunnen schenken aan Zuid-Amerika, dat altijd al een ondergeschoven en vergeten gebied is geweest, zodat hij het nu beter zou kunnen gaan ontwikkelen. En omdat er nu meer energie in wordt gestoken moet de Nederlandse Bijdrage Ontwikkelingshulp minstens verviervoudigd worden.

Volgens de Minister van Financiën (PvdA) is dat geen probleem, poen zat. Ook Balkenende (CDA) is nu vaker thuis omdat er in het buitenland eigenlijk niks meer voor hem te doen is. Uit kringen van verwaarloosde relnichten op het internet is te beluisteren dat zelfs Obama er geen interesse meer in had: “No, JeePee, I’ve talked to your boss Bos (PvdA) so what more is there to say?”.

Volgens omfloerste bronnen zou het inmiddels een zeer goede gewoonte zijn geworden dat Bestuurders van Onnodige Overheden de werkzaamheden overnemen van Kennelijk Nutteloze Overheden. En dat is een logische ontwikkeling nu de overheid dient te bezuinigen. Burgemeesters en Wethouders leggen toch al ontelbare door de Belastingbetaler gesubsidieerde bezoekjes af aan de meest merkwaardige landen en vanwege zeer creatieve redenen.

Ook Kamerleden, of bijvoorbeeld Bestuurders van Zorginstellingen, reizen op kosten van hun financiers de hele wereld af omdat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe of oude inspiratie. Meestal zijn dat vakantie-achtige bestemmingen dus geef ze eens ongelijk. Maar aan de andere kant, als ze dan altijd op reis zijn naar belangrijke en zonnige buitenlanden, wie doet dan al dat belangrijke werk waarvoor ze zouden zijn ingehuurd?