Volksmennerij

Na zonneschijn komt regen

Met die voorspelde wereldwijde moordpartij van de Zwijnevloedgriep viel het nogal mee. Er waren zelfs minder slachtoffers dan bij de gewone griep. Dus daar zijn we weer van af, die komt niet meer terug. Dat hebben we maar weer gehad. Dat hele gedoe is opgezet om de noodlijdende pharmaceutische industrie een paar centen te laten verdienen. En de overheid zag daar ook wel brood in en kon op die manier het volk een leermoment in gehoorzaamheid aanbieden. Handig voor later.

De voorspelde ineenstorting van de westerse economie vanwege dat gedoe met die banken viel ook wel weer mee. De werkloosheidscijfers laten zelfs zien dat al die paniekzaaiers het bij hetverkeerde eind hadden. Het was allemaal een dipje, dus we kunnen gewoon doorgaan met dat wat we aan het doen waren. Er wordt zelfs een enorme groei verwacht. De kranten staan er bol van. Hier en daar zijn er wel een paar boeroepers maar dat hou je toch.

Ook die vliegtuigopblazer viel eigenlijk tegen. Hij had minder brandwonden dan iemand die in de afgelopen dagen even stevig in de weer was met vuurwerk. Dus al met al viel het allemaal reuze mee en was al die paniekzaaierij absoluut niet nodig geweest. De volgende keer als er weer enkele grappenmakers met een berg paniek aan komen zetten zijn we mooi niet thuis. We laten ons niet voor de zoveelste keer gek maken want we zijn tenslotte Gekke Henkie niet.

Bij de volgende aanval van een dodelijk virus, een enorme ploffende financële zeepbel of 20 vliegtuigopblazers slaapt de meute rustig door in de wetenschap dat het, net als de vorige keer, allemaal opgefokte paniekzaaierij is. De kikkers werden zeer briljant gekookt en sterven straks dus rustig in hun slaap.

Een gedachte over “Na zonneschijn komt regen

Reacties zijn gesloten.