Geen categorie

Nederlander heeft recht op eigen wandel- en fietspad

Nu dat niet zo heel erg wil lukken met het samen leven in onze samenleving is er door GroenLinks, Geert Wilders en de SP een wetsvoorstel ingediend waarbij iedere inwoner van Nederland recht krijgt op een eigen wandel- en fietspad.

Deze wet zal in één klap alle toestanden die er de laatste tijd sluimeren tussen inwoners die eigenlijk liever hun eigen pad bewandelen oplossen. Het zal niet alleen de files oplossen maar ook een einde maken aan het heen en weer sissen, fluimen en fluiten van ongewenste contactpogingen.

Vooral de mensen met scootertjes zullen blij zijn omdat ze dan niet meer gehinderd worden door gevaarlijk in de weg lopende tegenliggers. Ook het gedoe met de hoofddoekjes zou, aldus Wilders, opgelost zijn omdat het Persoonlijke Wandel- en Fietspad niet tot de openbare ruimte behoort.

Op voorwaarde dat iedereen zijn eigen paadje sneeuwvrij houdt kan ook het CDA zich er in vinden. De motie van Marianne van de Dieren dat dan ook elk padje z’n eigen paadje moet krijgen werd voorlopig aangehouden tot na de verkiezingen.

Dit geweldige idee is oorspronkelijk afkomstig van het bestuur van de stichting Das & Boom en hun neef Jan uit Oss, die tijdens een vermoeiende verkiezingsgang door de plaatselijke horeca volledig van het padje af waren geraakt. De stichting haalde eerder al de internationale Breaking News editie van CNN omdat ze zich sterk maakten voor aparte tunnels voor de verschillende dassenfamilies in Oss.