Normen en Waarden

Neuspeuterende chirurgen kappen d’r mee

Ik moet er niet aan denken, zegt open hartchirurg Jan Slopert, dat er straks hele hordes dagjesmensen bij mij thuis voor de ramen staan omdat ik tijdens mijn studie in de neus peuterde. En dat ik dat ook wel eens deed toen ik als worstsnijder in de supermarkt mijn biertje stond bij te verdienen en dat er van dat biergebeuren misschien ook nog bewakingsfilmpjes zijn.

Het is dan wel 40 jaar geleden maar je weet ‘t hier nooit nu ze bezig zijn om de verjaring voor neuspeuteren en oorraggen af te schaffen, vervolgt de teneergeslagen vakman die tijdens de uitoefening van zijn beroep ongeveer 42.000 open hartoperaties zonder bijpassende dodelijk verongelukten uitvoerde.

Ja, ik weet ‘t zegt Slopert, maar het is niet meer van belang of je goed bent in je huidige werk maar wat je allemaal lang geleden voor stommiteiten hebt uitgehaald. Aan de andere kant heb ik natuurlijk bij het wriemelen in hartslagaders en andere holtes nogal profijt gehad van mijn neuspeutervaardigheid.

Maar ja, de normen en waarden… Dus kap ik er maar mee en ik weet van tienduizenden vakgenoten dat die hetzelfde gaan doen. En een gouden handdruk mogen ze wat mij betreft houden want voor je het weet worden straks je kleinkinderen daarmee opgezadeld en staan ze in de krant als criminele metselaar of astronaut of zo.

Een gedachte over “Neuspeuterende chirurgen kappen d’r mee

  • Leuk ! Nu ook al PVV-chirurgen… En maar ff op FB geplant 🙂

Reacties zijn gesloten.