Onze arme parlementaire commissie over Irak…

“All war is based on deception.” Sun Tzu, The Art of War

The Lone Ranger

Heel Amerika is in beroering want het land van de Lone Ranger, die opkwam voor de verdrukten, dreigt zijn eerbaarheid te verliezen. Er zijn martelingstechnieken toegepast die niet door de beugel kunnen maar in het belang van het regime toch maar moesten gebeuren. Zo werden er bijvoorbeeld kinderen door hun Amerikaanse beulen in hun kont geneukt.

De ouders moesten dat allemaal natuurlijk toezien totdat ze bekentenissen aflegden. Hierover worden foto’s voor publicatie vrijgegeven, of liever toch maar niet. De senatoren waren, wel of niet of bijna, op de hoogte en hebben, wel of niet maar misschien toch, toestemming voor deze martelingen gegeven. Kortom, er wordt weer eens een schimmig spel gespeeld om zaken te verdoezelen, waardoor niet alleen complotdenkers weer eens dicht bij de waarheid lijken te zitten.

Gebruikelijke Schuldigen

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om die foto’s. Het gaat ook over de informatie die vrijgegeven moet worden. Informatie, of beter, desinformatie, die ten doel had om een link te leggen tussen Irak en Al Quayda, de gewoonlijke schuldigen voor de aanslag op de Twin Towers. Informatie waaruit zou kunnen blijken dat Irak geen fluit met Al Quayda te maken had. En als dat boven tafel komt is de stap naar die andere grote twijfel snel gemaakt. Was er wel een Al Quayda betrokken bij die aanslag. Of bij alle andere aanslagen tegen de Amerikanen? Was de aanslag op de Twin Towers inderdaad een inside job van de eigen mannen met zonnebrillen, zoals velen vermoeden en menen te kunnen bewijzen? Desnoods met een filmpje op YouTube.

Valse Vlaggen

Had Amerika een Grote Leugen nodig om een oorlog tegen Irak te beginnen? En als dat zo is, waren dan al die martelende verhoren en bijbehorende gevangenenkampen nodig om het bewijs achteraf nog even juridisch waterdicht te krijgen? En is het dan logisch dat al die mensen dan een hekel aan hun amerikaanse bevrijders hebben, the United States of America…land of the free and home of the brave?

Nou, dan heeft onze parlementaire commissie, die de deelname van Nederland aan de oorlog in Irak gaat onderzoeken, een mooie klus. Het is voor de commissie maar te hopen dat het amerikaanse gespartel om met de echte infomatie over de brug te komen, nog lang gaat duren. Dan kunnen ze voor hun rapportje nog gebruik maken van de oude en zeer gewaardeerde desinformatie. Dat wordt dus een onderzoekje voor de show. Leuk voor de mensen, valt er weer wat op de breinwasmachine te zien, tenminste als dat al wordt uitgezonden.

Klassieke brei om de onderste steen in te dumpen

Een doekje voor het bloeden dus zodat iedereen weer lekker in slaap kan sukkelen, want de wereld is weer in orde. Er zal uitgegaan worden van de gephotoshopte informatie, verstrekt door de Amerikanen. Ze zullen een prachtig koperdiepdruk boekje gevuld met de klassieke brei produceren. Er zal door de partijbonzen nog even gezeurd worden en dan is ’t weer over. Niet voor niets kwam er geen parlementaire enquete waarbij iedereen onder ede gehoord zou kunnen worden. Een commissie moest er, zoals gebruikelijk komen. Dan is het namelijk niet verplicht om voor de commissie te verschijnen of informatie te geven. Zou martelen in dit geval misschien een optie zijn?