GezondheidJankverhalen

Ook de voedselindustrie pleegt moordaanslagen op de burger

Niet alleen de consument zit met z’n gore poten aan het verse voer dat in de winkels ligt waardoor er slachtoffers vallen. Ook de voedselindustrie met hun certificaten en rijksvoedselcontroleurs maken er een potje van.

Poepkogel
Nu weer bij de Lidl. Kogelbiefstuk waar gevaarlijke bacteriën in zitten, die oorspronkelijk uit de poep van het beest of van de slachters afkomstig zijn. Dat werd er niet bij gezegd, dus gaan we er maar vanuit dat het spul uit de, tijdens de slacht kapotgesneden, darmen van het beest afkomstig is. Nou kun je zeggen dat we niet zo moeten miepen over een beetje stront op je vreten, maar je gaat er dus wel gewoon dood van.

Vleeskromming
Bij testen die Wakker Dier deed bleek dat 40% van al het geteste BBQ-vlees vol stront zat.  Totaal bedorven vlees dus dat, zonder ook maar met de ogen te knipperen, door de voedselindustrie aan de consument wordt voorgezet. En de consument denkt dat de overheid daar in de vorm van hun Voedsel en Waren Autoriteit op let. Nou, die heeft wel wat anders te doen, zoals het controleren of een banaan wel de juiste kromming heeft zoals door de EU wordt voorgeschreven. En verder vindt de overheid dat die consumenten het zelf maar uit moeten zoeken want het zijn eigenlijk toch maar een zooitje viezerikken.