Geen categorieJankverhalen

Ook Gij Bruten!

Het is al van alle tijden, dat de poppetjes op het bord van de macht af en toe worden weggegooid. Zo zie je Henk Krol beentje gelicht worden op weg naar de macht. Het volk vraagt zich af wat de plaatselijke voetbalclub zal doen en of het wel redelijke friet is bij Piet.

Duizenden zijn Henk al voorgegaan en ik zal niet weer het hele rijtje gaan opnoemen. Maar de meesten hadden raar haar of geen baard. Napoleon bijvoorbeeld of die Assad hebben bijvoorbeeld ook nooit pensioenpremies voor hun volk betaald. De geschiedenis van de mensheid is er een van opletten wie er te dicht bij je in de buurt komt en dan heel snel een mes in de rug.

Soms doen ze het ook zonder mes. Dan worden er andere wapens gebruikt waardoor je een tijdje de ziektewet in moet en plotseling dood gaat. Daarna ontdekken de Engelsen meestal dat er wel heel rare stofjes in je lichaam zaten. Bij Arafat, heel bekend vanwege zijn erfenis en die lippen bij liefhebbers van bloksjaaltjes zoals Harrie en Greetje.

Tegenwoordig krijg je meestal als poppetje last van je cholesterol en hart en bloedvaten. Net als die mevrouw in Argentiniƫ, die te lief is en binnenkort was.