Geluidshinderleed

De Oudjesdrogerij

Om landbouwproducten zoals uien en bollen te drogen zijn er enorme schuren nodig met drooginstallaties en hele batterijen aan bulderende en fluitende pijpen van soms wel een meter of meer doorsnede per stuk op het dak.

Pamperland
Onder andere bollen-, uien- en zaaddrogerijen zijn veroorzakers van een prachtig orgelgeluid door hun enorme ventilatoren die de lucht van de natte of vochtige producten af moeten voeren. Meestal staan ze in het boerenland en ver weg van klagende mensen. Nu hebben we daar sinds enige tijd ook de Oudjesdrogerijen bij. Door de bezuinigingen in de zorg werd bij de oudjes eerst het koekje bij de koffie afgenomen om ze vervolgens een pamper aan te doen die nooit meer verschoond werd. Daar hadden de managers en boekhouders geen personeel meer voor want dat moest ontslagen worden om de bonussen van de bazen te kunnen betalen. Als bestuurder moet je altijd weer die moeilijke keuzes maken.

Koekpampers
Om nu te voorkomen dat de pampers aan de oudjes vast gaan koeken heeft men besloten om ze dan maar te gaan drogen. Dit idee is afkomstig van een van de managers van de ZZG Groep die daar als eerste in Nederland mee begon. Dat gebeurt in het verzorgingstehuis Sint Josef in Wijchen. Hij kwam op het idee toen hij het gezeur aanhoorde van de buurman tegenover dat tehuis, die een hoop lawaai maakte over de geluidshinder door de ventilatoren op het dak van Sint Josef. Die ventilatoren stonden de hele nacht alleen maar te loeien om de oudjes te beluchten omdat die al jaren niet meer onder de douche kunnen. Zonde van de lucht en dus borrelde spontaan het bonuswaardige idee op om er gelijk maar wat anders bij te gaan doen.

Droge bipsenrecht
Door stofzuigerslangen met een aangepast haardroogkapje van vroeger aan de pampers van de oudjes aan te sluiten vangt men nu een paar vliegen in 1 klap. De oudjes hebben door al dat gedroog ’s morgens een droge pamper aan en de buurman is de mond gesnoerd met z’n gezeur over slaaphinder en mensenrechten want je bent een minderwaardig mens als je een oudje een droge pamper misgunt en overigens is een droge bips ook een mensenrecht.

De mens wordt gelukkig steeds menselijker.

Een gedachte over “De Oudjesdrogerij

Reacties zijn gesloten.