Geen categorie

Opwarming aarde goedkoper dan afwarming

Jammer dat die mensen in Kopenhagen dit keer hun zin niet kregen met hun waarschuwende verhaal dat de aarde als een pizza in de oven flink aan het opwarmen is. Over een jaar of tien zou de gemiddelde temperatuur in het winterse Nederland zelfs 43 graden in de schaduw kunnen zijn. De kostenplaatjes die er door de Nostradamusjes van deze tijd bijgeleverd werden waren achteraf bezien best te begrijpen en vergeleken met wat nu komen gaat, zeer betaalbaar.

Mooie gekleurde tabellen en grafieken en de warme films van de bekendste Netnietpresident, dus dat spreekt ons wel aan. Hele generaties Groene Linkerts die als een zittende advokaat met een eigengebreid petje zitten te grommen in de Propagandatheatervoorstellingen van de Staatsomroep als weer eens niemand naar ze wil luisteren.

Miljarden arme reaguurders die een ban kregen op alle sites die naar VARA ruiken. Ze hebben echt hun uiterste best gedaan. Veel bijpassende cijfers die wijzen op een zeespiegelverhoging van 700 meter dus daar raak je dan verder mee van onder de indruk. Maar ja, er waren weer van die verdomde doemdenkers.

Dus dat is nu over en uit. De Nostradametjes hebben er geen zin meer in, in die warmte, en zijn nu druk bezig om hun aanwezige infrastructuur om te bouwen naar de Afwarming van de Aarde. Je kunt dan gewoon de rapporten die nog in de laden liggen of achter het buro zijn gevallen gaan gebruiken. Een paar Excelsheets aanpassen en de lawine loopt weer.

Ze kunnen gewoon dezelfde wetenschappers en journalisten blijven gebruiken want die schrijven toch maar alles op wat hun liefjes of financiers zeggen. En elk verhaal is goed omdat de mens graag wil griezelen en in sprookjes geloven. Of zoals die Amerikaan in de kroeg zei: okee, als je dit verhaal niet wil geloven heb ik nog wel een ander. Gelukkig werkt de natuur nu voor het nieuwe verhaal ook een beetje mee.

Maar dit keer zijn we de sjaak. We hadden beter genoegen kunnen nemen met een warmere aarde dan wat ons nu boven het hoofd hangt. De afwarming van de aarde is dodelijk en ook nog duur voor alles wat er op leeft. We krijgen nu te maken met temperaturen die in de Sahara op een zomerse dag zo’n 45 graden onder nul zullen liggen. In Nederland is dat omgerekend ongeveer 70 graden vorst.

Je zult zien dat alle mensen, dieren en planten nu een thermopak aangemeten zullen krijgen, steden en dorpen worden met een gigantische isolatiekoepel overdekt, de overheden zullen naar Mars verhuizen zodat ze, zoals gebruikelijk, er warmpjes bij willen zitten en hun Verworpenen op afstand kunnen uitzuigen. De kosten zullen de pan uit dampen.

We zullen als een waanzinnige moeten zorgen voor de uitstoot van CO2, het reddende gas. In plaats van spaarlampen zullen we nu gasbranders moeten gebruiken en tasjesrovers worden omgeschoold tot ijshakkers. Kijk om je heen dan kun je zien dat ze dit keer echt wel gelijk krijgen.

Een gedachte over “Opwarming aarde goedkoper dan afwarming

  • "Sorry jongens, door een vergissing van een stagiaire moet de hockeystickgrafiek juist naar beneden staan. Excuses hiervoor."

Reacties zijn gesloten.