Geen categorie

Over Protestharen en Demonstratiedoekjes

In lang vervlogen tijden toen echte mannen nog brylcreem of brillantine in hun haren smeerden en meisjes in een petticoat rondzwierden kloegen de ouderen steen en been over de teloorgang van de maatschappij. Hoofdschuddend zagen ze hoe opgeschoten lummels met vetkuiven doelloos rondraasden op hun Florett of Kreidler – nee de Puch kwam pas later – en zich hulden in afzichtelijke leren jasjes en zich dus geen fluit aantrokken van hun normen en waarden. En dan die meiden die gehuld in vreselijke rokken hoerig achterop die brommers zaten. Het was een verschrikkelijke tijd.

Maar dat was snel afgelopen. De jongens en meisjes bekeerden zich tot de Flower Power en droegen dus voortaan allemaal bloemen of lapjes in het mooie lange haar. Ze droomden allemaal over San Francisco of Tibet en rookten, snoven en spoten dat het een lieve lust was. In ieder geval wilden ze zo ver mogelijk weg van die bekrompen zooi waar ze nu in moesten leven. Langharig tuig of hashkikker was de liefkozende naam die de ouderen, die van de normen en waarden, aan hun gaven.

Maar toch, die van de normen en waarden, bleven maar het moedeloze hoofd schudden en gelijk hadden ze. Meiden in zigeunerkledij uit India of nog verder weg, met hoofddoekjes en bloemen in hun haar. Mannen in strakke truitjes en idem broeken met wijde pijpen en op blokhakken van een halve meter. Het was verschrikkelijk maar de politiek en dus de media zagen er geen brood in dus was het niet erg. Er moeten ook nog verschrikkelijke minirokjes gedragen zijn die zo kort waren dat de onderkant rokje bovenkant gleuf was. Echt onvoorstelbaar en er werd dan ook met graagte naar gekeken en dus schande van gesproken.

Gelukkig waren deze barre tijden voor die van de normen en waarden ook weer rap voorbij dus de rust keerde weder. De jeugd zet zich altijd af tegen die van de normen en waarden. En natuurlijk doen ze dat om die luitjes flink te zieken en over de zeik te jagen. Heel normaal, dat doen kinderen nu eenmaal. Als het door die van de normen en waarden verboden is om minirokjes te dragen lopen alle meiden binnen 2 dagen half in hun blote reet. Logische reactie, iets met vrijheid van meningsuiting. Toen al.

Dus als je dan als die van de normen en waarden, de overheid dus en haar media, gaat zeiken over het dragen van een hoofddoekje kun je er op wachten dat iedereen binnen 2 dagen met een hoofddoekje op de kop rond gaat lopen. Maar ook deze barre tijden zullen voor die van de normen en waarden weer snel voorbij zijn en zal de jeugd wel weer wat anders vinden om die van de normen en waarden flink door het lint te krijgen. Binnenkort lopen ze misschien allemaal met een kale kop en dan krijg je daar weer een hoop gezeur van.

Gerelateerde schrijfsels:
Hoofdoekjesfans wijken massaal uit           Winterhoofddoekjes verplicht
 
Alu-hoedjes in winteruitvoering                   De Zomerhoofddoek komt naar je toe
 
De Textieloorlogen in de 21e eeuw (1)