Geen categorie

Overheid en banken alweer onschuldig


Het is nu wel heel onsportief om de overheid en de banken de schuld van alles en nog wat te geven. Tenslotte zorgt de overheid en haar onafhankelijke assistenten voor u. Ze worden ten onrechte van een heleboel zaken beschuldigd waar ze part nog deel aan hebben. Ze zetten het parlement voor Piet Snot, ze hebben de kredietcrisis veroorzaakt, ze hebben zich laten naaien door de AIVD inzake Irak en nog meer van dat moois. Maar ze doen natuurlijk ook heel veel goeds en daar wil niemand iets van weten. Dus hier dan maar enkele goede daden van deze ten onrechte verguisde branche.

Zo hebben ze door het verspreiden van berichtjes in de onafhankelijke media dat de huizenprijzen met 3 procent per maand aan het stijgen waren, u op een briljant hebberig idee gebracht. Want 3 procent per maand is een heleboel per jaar. Verkopen dus, dacht u. Uw vraagprijs van uw oude woning werd samen met de onafhankelijke makelaar dus flink opgeschroefd. Voor uw nieuwe woning verstrekten de onafhankelijke banken vervolgens achteloos torenhoge leningen op de geplande overwaarden.

De koper van uw oude woning zag de naderende prijsverhogingen onheilspellend naderen en in combinatie met de royale leenmogelijkheden betaalden ze daarom maar graag 30% meer voor uw oude woning. Want geld was bijna gratis en de fiscus betaald tenslotte mee. Nooit in de geschiedenis werden er vervolgens zoveel badkamers, keukens vakantiereizen en auto’s verkocht, al dan niet betaald uit de bijgeleende overwaarde van uw woning.

Om er nog een schepje bovenop te doen werd de Nationale Hypotheek Garantie voor praktisch iedereen toegankelijk gemaakt. Eenzelfde soort overheidsgarantie waar de Amerikanen zo verguisd voor worden en waar de kredietcrisis zo’n beetje aan te danken is. Iedereen blij dus en niet in de laatste plaats onze noodlijdende Gemeenten die de WOZ-waarde nu lekker kon opdrijven. En natuurlijk niet te vergeten de fiscus die bij elke verkoop 6% overdrachtsbelasting binnen kreeg. Gelukkig viel door de zeepbel van stijgende huizenprijzen de al jaren geleden begonnen gigantische inflatie, op papier althans, niet zo op. Want een prijsstijging van de woningen van 30% en een inflatie van 33% geeft, kort door de bocht, de benodigde 3% om in te vullen bij Opgave EU Stabiliteitspact. Zo zie je maar weer dat de overheid en de banken altijd ten onrechte de zwarte piet krijgen toegedeeld.

Een gedachte over “Overheid en banken alweer onschuldig

  • Yep, je hebt helemaal gelijk. De consument is veel wijzer dan de finacieele experts en hebben alle tegen adviezen in de wind geslagen…..

    Wakker worden pik !!!
    Je verkondigd onzin.

Reacties zijn gesloten.