Volksmennerij

Overstaat schaadt

Een overheidje dat zorgt voor de veiligheid van het grondgebied en haar legale inwoners, meer is het niet. Dat kun je met een leger van 100.000 man, inclusief politie en hier en daar een ambtenaar, makkelijk organiseren tegen 1 procent van de huidige kosten.

[pullquote]Er zit dus bijvoorbeeld altijd een kleuter bij die het eens even wil hebben over hoe ze afgelopen jaar met de belangen van de kleuters zijn omgesprongen.[/pullquote]

Kleuterfractie
In mijn plan voor een gesmeerd lopende overheid moet er elk jaar worden afgerekend met de stuurlui van de staat door een jury die bestaat uit een doorsnede van de populatie. Er zit dus bijvoorbeeld altijd een kleuter bij die het eens even wil hebben over hoe ze afgelopen jaar met de belangen van de kleuters zijn omgesprongen. Verder iemand in een rolstoel, een dakdekker, een islamist en een meisje dat net terug is uit India. En dan hooguit 50 man/vrouw/anders in totaal. O, en niet te vergeten iemand die zich ergert aan de hondenstront die nooit wordt opgeruimd en waar hondenuitlaters zwaaiend met een nog nooit gebruikt zakje hun reet mee afvegen. En natuurlijk de onvermijdelijke zeurkous die weer miept over geluidshinder door ventilatoren.

Vlucht achteraf
Zeg dat er dag en nacht van die 100.000 manschappen 90.000 in actie zijn om de burger te beschermen en dat ze gewoon zoals vroeger met de schout en zijn rakkers een licence to kill geldt. Inbrekers, tasjesrovers, brallende zuiplappen en ander onrustig volk mag gewoon zoals 75 jaar gelden door de mannen van Adolf voor de flikker worden geschoten. Desnoods wegens het achteraf op de vlucht slaan. Beter 1 dader die het niet gedaan heeft dan 100 die op het graf van hun slachtoffers staan te dansen zeg ik altijd maar met mijn uitgesproken gevoel van rechtvaardige daderprofilering.

Kookpottenfeestje
Geweldige oplossing zou dat zijn. En dat de jury dan elk jaar na een gezonde overweging met een borrel erbij kan besluiten dat er weer mensen waren die de onderste steen hebben laten liggen en dus een misdrijf tegen Das Volk hebben gepleegd en in de kookpot over hun zonden mogen nadenken tot ze goed getrokken of gaar zijn. Wat een mooie wereld zou dat zijn want zoals dat momenteel georganiseerd is met 9 miljoen veiligheidstroepen en andere meevreters in alle mogelijke uitdossingen voor nog geen 17 miljoen burgers zet ook geen zoden aan de dijk. Ze lopen of liggen eigenlijk elkaar maar in de weg en schaden de staat door overmaat.

 

Hier stond een foto die ik maar verwijderd heb omdat er kutfotografen zijn die kutadvokaten opdracht geven het hele internet af te struinen om je te beroven.