Burgerleed

Overvallers kleden zich steeds slechter

Er wordt een aanslag gepleegd op een ouder echtpaar door een man en een vrouw die er nogal ISIS-achtig uitzien. Geheel gekleed in het zwart en de vrouw draagt ook nog een zwarte hoofddoek. Dan sta je als slachtoffer wel even te kijken.

Rovervoorman
Voorbeeld voor vele rovers

Portemonnee afhalers
Bij een gewone overval zie je een gewone boef die gewoon je portemonnee wil hebben. Meer niet. Daar zijn we aan gewend. Dus die geven we dan af en gaan weer slapen omdat de politie bellen toch geen nut heeft. Maar in dit geval was het geen overval maar een regelrechte terroristische aanslag met die zwartekleding, die hoofddoek en die dreigende blikken.

Gorgelgeluiden
God weet wat de terroristen tegen dat echtpaar hebben geschreeuwd. In een vreemde taal met al die akelige keelklanken ook nog. En je kijkt als ouder echtpaar toch wel vaak op het internet naar de nieuwste politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Of die in Frankrijk en de laatste tijd vooral Duitsland. Dus je denkt O My God, de schijt is aan, Nederland hoort er nu ook bij.

Hamvraag
Misschien eisten ze wel dat ze bij de VPRO hun gedachten ook eens 3 uur lang goed uit konden leggen. Of zouden ze straks aan je vragen of je katholiek of jood was. Of op wie je zou stemmen: Geurt of Syltana. En wat als je dan het verkeerde antwoord loog. En als straks dan eindelijk die bom was ontploft, of er dan ook waxinelichtjes zouden staan, op een viaduct met snikkende Timmerfranzen, waar allemaal precies dezelfde lijkauto’s onderdoor zouden rijden.

Keinstielstrasse
Gelukkig is het goed afgelopen en wilden ze niet op de VPRO. Alle kranten namen het bericht over van Omroep West die aangaf dat het in de Stieltjesstraat in Den Haag was gebeurt.  De Gelderlander wekte de indruk dat het om de Stieltjesstraat in Nijmegen  ging en in het AD was het ook al niet beter.  Even later was het gelijktijdig gebeurt op enkele duizenden Stieltjesstraten in heel Europa. Ook straten die erop leken werden in binnen- en buitenland als plaats delict aangewezen waardoor miljoenen oudjes overal ter wereld een extra slot op de deur lieten zetten.