JankverhalenVolksmennerij

Padvinders naar Afghanistan


In Amerika gebeurd alles een tijdje eerder dan bij ons. Zoals het trainen van de 8 tot 14 jarige welpen, gidsen, padvinders en zeeverkenners tot volledige Rangers en Marines, die voor alle beveiligingsklussen en oorlogen inzetbaar zijn. Omdat ik graag in het Guinness Book wil verschijnen als degene die het snelste een Godwin kon plempen, het volgende. Dit was geen uitvinding van de Yanken maar van Hitler en kornuiten. Het steeds verder oplopende verbruik van bedrijfsvoorraden was de oorzaak van de oprichting van de Hitlerjugend waarmee mooi de definitief verbruikte voorraad weer op peil kon worden geholpen.

Bijkomend voordeel, ze waren van de straat en konden dus geen tasjes van oude vrouwtjes roven of de politie molesteren. Net als nu in Amerika, konden deze goedgetrainde kinderen de beveiliging van het vaderland verzorgen of de oorlog in worden gestuurd. Als ze dan toevallig nog levend terug komen is er nog niks aan de hand. Want je hebt dan wel een goed gedisciplineerde bevolking over die de eed van trouw aan de regering heeft afgelegd. Dat is dus mooi meegenomen want daar houden regeringen van.

In Nederland duurt ’t allemaal iets langer, maar zoals de ervaring leert, lopen we altijd mooi achter onze grote broer aan. En omdat onze voorraad aan soldaten, die zich voor € 50,- extra per dag kapot willen laten knallen, dramatisch slinkt, hebben onze potentaten geen ander keus. Zelf gaan ze jammer genoeg niet. Dus als er eentje van onze Europeese Stadhouders dit leest zal het niet lang meer duren voordat uw kind verplicht wordt opgeroepen voor de welpen of de padvinders. Dan hebben we gelukkig de dienstplicht weer terug.De Belgen hebben het opleidingsprogramma voor de welpen en padvinders al ingekaderd in de traing van de hun leger.