GezondheidJankverhalen

Paniek in het kippenhok


De huizenprijzen dalen angstwekkend snel. De huizenprijzen blijven mooi op peil. De huizenprijzen dalen niet meer maar ze stijgen zelfs ietsjes. We worden overspoeld door tegenstrijdige berichten. En iedereen kiest de berichten die het meest gewenst zijn. Lekker griezelen en kakelen. Zo zakt de huizenmarkt intussen gewoon dramatisch in. Het spook van de werkloosheid waart weer rond en maakt iedere week de nodige slachtoffers. Faillissementen zijn nu heel gewoon. Er komen vanaf dit jaar een kleine 150.000 huiseigenaren in de problemen omdat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen. En dat loopt in de volgende jaren op tot zo’n 400.000 huiseigenaren.

De overheid zit straks met een mooie schadepost vanwege haar geweldige Nationale Hypotheek Garantie ,als huiseigenaren straks hun huis moeten verkopen en de opbrengst niet voldoende is om de schade te dekken. Deze Nationale Hypotheek Garantie lijkt verbluffend veel op de Community Reinvestment Act ,die een van de oorzaken in de Verenigde Staten was van het ontstaan van die fijne crisisreeks waar we nu aan het begin van staan.

Makelaars en hypotheekverkopers schreeuwen moord en brand als iemand voorstelt om de tophypotheken af te schaffen. Maar ook huizenkopers met begrijpelijke oogkleppen op, scharen zich in hun rijen, volledig blind voor de rampspoed die zich om ons heen aan het voltrekken is. Een rampspoed die nog wel een jaartje of 50 aanhouden kan.

Om de aandacht van de grote problemen af te leiden worden er door de breinwasmachines telkens andere knuppels in het hoenderhok gesmeten. Een verschrikkelijke gebeurtenis in Apeldoorn zodat Nederland, volgens de breinwassers, zijn onschuld verloor. De Mexicaanse whatever-griep die zich zoals het een echt afleidingsvirus betaamd, gevoed door de media en het internet, een gezonde groei doormaakte. Omdat de door de politiek en de media voorspelde verschrikking, zoals miljoenen doden per jaar bij malaria of tuberculose, echter tegenviel, is er nu een swine-flu-2-knuppel in het hoenderhok gesmeten. Iedereen moet straks 2 spuiten halen zodat het gekakel voortgezet wordt en door de verwekte angst alle jonge meiden misschien toch nog de spuiten tegen de baarmoederhalskanker zullen gaan nemen.

2 gedachten over “Paniek in het kippenhok

  • De waarheid kun je er niet uitfilteren. Misschien dat er eens een klokkenluider opstaat. Maar die kans is heel klein. Wantrouwen is ons enige wapen en dan maar zelf kiezen. God zegene de greep.

  • En hoe kunnen we daaruit nog de “objectieve” waarheid filteren?

Reacties zijn gesloten.