Geen categorieJankverhalen

Parachutistenkeuring

Parachutiste die wel eens gekeurd mag worden

Toch is het wel eens zinvol om wat herkeuringsacties door te voeren. Zoiets als een APK-keuring voor uitkeringstrekkersgerechtigden. Dat moet allemaal kunnen want jaren geleden werden er 2,91 miljoen mensen die zichzelf vaak met behulp van artsen en andere hulptroepen met pijn in de rug de WAO ingeparachuteerd hadden, in het kader van de WAO-herkeuringen hergekeurd en toen bleven er nog 14 man over die daar terecht ‘van trokken’.
De door de mand gevallenen werden niet vermanend toegesproken of moesten het geroofde terugbetalen, nee hoor, ze kregen wegens het uitstekende toneelspel een diploma van InHolland en een rol als demonstrant bij de FNV. Velen kwamen dus automatisch in de politiek terecht en werden burgemeester of nog erger. De meesten zijn echter naar Brussel getogen om daar verder te trekken.
Als je door een APK van 2 miljoen vluchtelingen die hier voor het gemak  maar een uitkering hebben aangevraagd en dus gekregen er na de APK nog maar een stuk of 10 over hebt is dat mooi meegenomen. Dan zijn we in een klap voor de komende 40 jaar van alle bezuinigingen af en kan iedereen onder de Kerstboom een pakketje met voor een tonnetje aan die oude vertrouwde guldens aantreffen die ons door Jan Kees wordt teruggegeven. In het kader van als Kok het niet doet met z’n kwartje doe ik het met een ton. Gelukkig Kerstfeest alvast Jan Kees.
Het smoesjesboek uit de vorige operatie zal nog wel ergens liggen of anders kunnen we even bij de Grieken kijken. Nee, niet hoe die het aanpakken maar even een blik in het smoesjesboek werpen voor Griekse blinden en andere zieners. Wegens de bezuinigingen dan want wat dat betreft kunnen wij iets leren van de Grieken die dol zijn op drama en die zo’n herkeuring best mooi strak aangepakt gehad zouden willen hebben als ze niet het risico gelopen gehad zouden kunnen hebben dat die blinden, lammen, kreupelen en gestorvenen de straat op zouden gegaan zijn om te demonstreren. Ja, ik formuleer het maar zo correct mogelijk. Want toneelspelen dat kunnen ze.