Gezondheid

Pas op voor jeuk!

Ik had vanmorgen jeuk aan mijn reet dus het zal wel kanker zijn. En dat moet je goed organiseren, dus meteen de dokter gebeld. Nadat ik een keuzemenu van een half uur had doorgeworsteld kreeg ik beet.

Goedemorgen u spreekt met de assistente van dokter Witjas, wat kan ik voor u doen?

Nou mevrouw, ik heb jeuk aan mijn reet dus het zal wel kanker zijn. Ik wil dus graag een volledig bloedonderzoek, een mammografie, een CT-scan en een reisje naar Lourdes.

Maar meneer, een mammografie is toch voor de dames?

Dat zal wel zo zijn, maar ik betaal er vette premies voor, dus ik wil er een.

Wat u wenst meneer, de client is bij ons tenslotte nog hoeheetut. Schikt het u voor het bloedonderzoek over veertien dagen?

Nee, dan kan ik niet want dan heb ik vakantie. Hoe lang duurt dat, zo’n bloedonderzoek?

We controleren op 394 bloedwaarden dus hou er rekening mee dat u vanaf het moment dat er begonnen wordt 7 maanden lang elke dag om 10 uur aanwezig dient te zijn in de polikliniek, behalve op woensdag. Het onderzoek duurt de hele ochtend omdat u mogelijk soms even moet wachten. Het kan uitlopen en u dient nuchter te zijn.

Okee, dan doe maar na de vakantie en ik kan goed tegen drank want ik heb zelden een kater dus dat komt goed uit. Wanneer kan die mammografie?

Dat zou mogen al kunnen om 9 uur dan hebben we de doelgroep van meiden tussen de 18 en 21 jaar die iedere week naar een houseparty gaan, dus daar kunnen we u wel tussen plannen. Bent u links- of rechtsdragend en welke geloofsovertuiging hebt u?

Ik ben van het ietsisme en ik draag hem dan weer een keer links en dan weer rechts, net hoe zijn hoedje staat. Waar is dat voor?

Als u ietsist bent zal de assistente ter bescherming tegen straling uw geslachtsdeel omklemmen, maar u zult begrijpen dat we hier linkse en rechtse assistentes hebben. Als u homo bent kunt u dit aangeven en dan zorgen we voor een assistent. Bij alle andere gelovigen gebeurd dit al automatisch door een man. Maar ze hebben natuurlijk allemaal een certificaat voor geslachtsdeelomvatting gehaald dus maakt u zich geen zorgen.

Okee, en dat onderzoek met die CT-scanner?

Daar is het momenteel erg druk maar we kunnen u op de wachtlijst zetten. Met een beetje geluk bent u begin 2023 aan de beurt.

Nou, doe dan maar en hoe kom ik in Lourdes?

Alle verzekerden die een aanvullende verzekering hebben kunnen contact met hun zorgverzekeraar opnemen want ze hebben elk jaar recht op een bedevaartsreis naar Lourdes maar ook naar Mekka en Stonehenge als ik het goed heb.

Goed, dan zie ik u morgen voor de mammografie.

Tot morgen meneer en ik kan u verzekeren dat wij er alles aan zullen doen om onze langdurige relatie zo aangenaam mogelijk te maken. Mag ik u tot slot nog iets vragen? Omdat we het steeds drukker krijgen bieden wij aan onze vaste clienten de mogelijkheid om per email vragen te stellen, te reageren of afspraken te maken. Is dat misschien iets voor u want tenslotte weet u zelf het beste wat goed voor u is?

Ik zal er over nadenken en we hebben tijd genoeg want de komende jaren ben ik toch al bij u in behandeling. Maar ik weet het niet, ik ben nu net zo lekker gewend aan dat keuzemenu. Maar ik laat het nog wel even weten. Tot morgen, doei.