Geen categorie

Pimp Your History: voor een mooiere geschiedenis


Nadat NASA de originele beelden van de maanlanding had gewist of vernietigd maar toch nog opgeleukte kopietjes bleek te hebben is er in Amerika een nieuwe rage ontstaan. Want niets is leuker dan de geschiedenis mooier te maken voor jezelf en voor het nageslacht. Het amerikaanse bedrijf Pimp Your History, Inc. dat de maanlandingsbeelden in 2003 voor de NASA photoshopte waarna de originele beelden vernietigd konden worden biedt deze service nu ook voor particulieren en bedrijven aan.

Het is nu dus afgelopen met al die ex-partners die na zes huwelijken telkens weer op familiefoto’s, films of video’s opduiken. Pimp Your History, Inc. zorgt er voor dat alle exen op de beelden vervangen worden door de huidige partner. Om technische redenen en om verwarring te voorkomen worden dan wel de originele beelden vernietigd. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de in het water gevallen bruiloft zonniger te maken of om waardeloze gasten, zoals oom Piet die op bruiloften altijd zijn broek naar beneden trekt, volledig te verwijderen.

Volgens onbevestigde geruchten zou de familie van Michael Jackson ook al grote belangstelling hebben. Het bedrijf voert over het algemeen opdrachten uit voor de overheid. Een project over de oorlog in Vietnam kan binnenkort worden opgeleverd. nadat er een wet van kracht is geworden die de media en particulieren verplicht om alle beeldmateriaal dat betrekking heeft op het project in te leveren bij Pimp Your History, Inc. Over de oorlog in Irak en Afghanistan wordt momenteel met het Witte Huis onderhandeld.