Sprookjes

Piraatje spelen

Voor een paar miljoen per week vaart er een echt fregat in de buurt van Somalië om op piraatjes te jagen. Af en toe wordt er een klein bootje met 4 echte leerlingpiraten gevangen die dan een paar uur later weer op een veilige plek aan land worden gezet.
De piraatjes in opleiding krijgen hun speelgoed weer terug en kunnen dus binnen een uur weer opnieuw met hun spelletje doorgaan. Een paar dagen later worden dezelfde piraten weer opgepakt en na een leuk tochtje, een gezonde maaltijd en een aai om de bolletjes worden ze weer ergens op een veilige plek aan land gezet. En zo maar door en waarschijnlijk ook steeds dezelfde 4 piraatjes. De kosten voor dit leuke tijdverdrijf voor piraatjes bedragen per ontspanningstrip en per piraatje 48,3 miljoen euro. Dus dat valt best mee, we hebben toch poen zat, en het is best leuk voor die piraatjes.
Het doet me toch allemaal een beetje denken aan dat kleine jongetje dat telkens weer van huis wegliep en door de politie naar huis werd gebracht. Als ze dan zijn straat in reden vroeg hij of de sirene aan mocht om even op te scheppen bij zijn vriendjes die hem dan een nog grotere held zouden vinden. De sirene ging aan en het wonder was geschied. Na een paar weken kwam de politie in het hele land handen en sirenes tekort om alle avontuurlijke kinderen weer thuis af te leveren. Er kwamen zelfs hele hordes kinderen uit het buitenland. De kosten rezen de pan uit en bedroegen in de periode 200-2010 maar liefst 184 miljard euro.

We kunnen beter alle piraatjes vragen om hier te komen wonen want dat spaart dan wel de kosten van die plezierjachten uit waarmee ze telkens met sirene en al thuis gebracht worden.