Geen categorie

Poedeldebat met naaktslakjes

Zelden zo gelachen en zoveel positieve energie opgedaan als tijdens de dikkelulgesprekken waarin Geert Wilders als eerste in de geschiedenis van de politiek begrijpelijke taal bezigde. Ja, dat mocht dan weer niet want hij sprak Cohen aan met theemuts of bedrijfspoedel. En dan iets waar de hele tent van op de kop ging staan; hij sprak kudt gewoon als kut uit en niet als vagina, zoals de rest. Behalve Pechtold want die had het over ‘dat ding daar beneden, achter dat haar, zoals wij van deesessuhsestigh niet weten’. Ja, die is echt bij de tijd.
Ook Jolande beleefde weer die leuke fantasie die ze als klein meisje tussen de schuifdeuren had. Op zondagmiddag, in Venlo toen de hele familie zei: doe nog eens van met dat stopcontact Jolandje. En dat dan iedereen wild in het rond danste en voor haar klapte. Maar goed dat ik alles van Freud af weet – ik was de lievelingsstudent van Rood Vonk – en dus telkens als ik een volwassen vrouw met een stekker en een contactdoos zie optreden begin te kwijlen. Dan pavlov ik nogal wat af en mijn beeld wordt geheel gevuld met blote bouwvaksters die dingen demonstreren. Dat bleef er dus bij mij hangen van waar ging het eigenlijk over.
Hier een filmpje van Jolande met haar contactadvertentie, Mariko die haar boormachientje verstrengeld, Liesbeth van de rotsblokjes en de vissersbootjes en mogelijk nog enkele naaktslakjes.