Normen en Waarden

Priemvingeren

De meest priemvingeraars kennen we van de televisie, waar ze hun grote gelijk met priemende vingers opeisen. Hun priemvingerkracht is recht evenredig met de angst die ze voelen dat ze wel eens ongelijk zouden kunnen hebben. Maar dat weten ze zelf niet dus blijven ze maar priemvingeren. Het is overigens van alle tijden.

hij heeft overal kritiek op en weet alles beter. Hij zwaait heftig met beide armen als hij op straat loopt en op een dag slaat hij de emmer van een waterdraagster hoog in de lucht en geeft haar de schuld. Hij is schoenmaker en niemand kan meer dan een maand met hem samenwerken. Hij vindt zijn knechten luilakken en slaat ze met zijn riem op de rug. Als zijn vrouw ’s ochtends het vuur aanmaakt, vindt hij dat ze teveel hout gebruikt en het huis kan in brand raken. De meiden mogen niet praten bij de wastobbe en hij vindt de nieuwe zeep te duur. Als er een nieuw huis wordt gebouwd, vindt hij dat ze geen rode zandsteen gebruiken moeten omdat die nooit droog wordt. Hij geeft een boer op zijn kop omdat hij vindt dat er geen paarden voor een zware kar gespannen mogen worden. Wikipedia

Tegenwoordig is vingerwapperen het nieuwe priemvingeren. Dit stukje is oorspronkelijk dan ook uit 2009 toen nog niemand wist wat vingeren eigenlijk was.

moar funny pictures