AsielzoekersleedJankverhalen

Reisgezelschap betaalt zich blauw voor een taxi

Soms lees ik iets in de krant wat ik eigenlijk al heel lang wist maar als het zo wordt opgeschreven is het misschien een keertje waar dat de reiziger zwaar wordt genaaid:
“Voor een ritje van de Oostenrijkse hoofdstad naar Frankrijk moesten de passagiers ieder 2400 euro neertellen”.

Amsterdamse taxi
Dat ging dan niet over mensen die in Amsterdam door een taxi werden getroffen maar over mensen die via een Doevakantie van hun reisburo al in Oostenrijk waren beland en naar Frankrijk door wilden reizen. Dat is, pak weg, 6 euro per kilometer. Per man en per kilometer voor een groepsritje in een min of meer luxieuze touringcar.

Breed hangen
Nou ja, denk je, wie het breed heeft laat het maar breed hangen ook. Die rijke patsers moeten zelf maar weten wat ze met hun geld doen. Wij zouden, als gewoon mens, in Salzburg een enkeltje Parijs kopen voor 236 Euro en 13 uur later hang je ontspannen op een terrasje aan de Seine.

Laatste rukje
Maar niets is tegenwoordig nog wat het lijkt. Nu blijken het geen rijke stinkerds te zijn maar asielzoekenden die zich tijdens de reis naar Salzburg al om hadden moeten bouwen tot Syriƫr, homo, christen, rolstoelgebruiker en minderjarige kleuter om telkens maar aan de gestelde voorrangseisen te voldoen. En dan zijn ze ook nog eens 10 keer het bedrag kwijt voor het laatste rukje.

Hersenchirurgijnen
Als ze dat kunnen en vooral willen betalen moeten het wel in weelde badende knipoogdeskundigen en groepsgynocologen zijn die hun vrouwen thuis hebben gelaten om even met de maten op stap te kunnen gaan. Gelukkig, ik was al bang dat we hier alleen maar van die armoedige sloebers zouden krijgen met die bekende vlieg op de neus.