Geen categorieJankverhalen

Roodkapje zou Wolf geslagen gehad kunnen hebben

Dag mevrouw Roodkapje, dat was net op het nippertje met die Wolf en heel erg dapper van u.

Ja, ik had hem met zijn hele wolvenkliek zó van het toneel af kunnen spuiten. Wat dat betreft had ik een kerel kunnen zijn met een gloeiende hekel aan bromfietsers. Maar gelukkig voor de kijker ben ik een dappere vrouw met een enorme gave om tussen de regels en tijdsvormen met bijbehorende woorden en begrippen te kunnen lezen en spreken natuurlijk. Want daar gaat het tenslotte om. Dat zo’n bundel van 550 pagina’s aan prachtige letters en woorden en dat soort dingen niet zomaar bij De Slegte in de ramsch wordt gedaan.

Nou mevrouw Roodkapje, wij van de Vereniging Voor Staatsmedia zijn erg trots op u, dat kunnen we nu wel even zeggen. U hebt er tenslotte helemaal alleen voor gezorgd dat alle neuzen weer eens onze richting op stonden. Tot diep in de nacht zelfs.

Dat vind ik fijn om te horen want daar doen we het tenslotte allemaal voor, voor de kijkcij…eh, voor de mensen natuurlijk. Maar hebt u nu opgeschreven dat ik die wolf echt op z’n bek had willen slaan want ik zeg altijd wat ik zou doen.

Ja, dat staat allemaal op papier en op de camera, dus dat wordt weer breed uitgemeten. Fijn dat u de laatste keer toch nog aan die Wollige Wolf ontsnapt bent. Kennelijk hebt u net als alle andere Kaboutertjes meerdere levens. Bent u het zelf wel of bent u Wendy van Dijk?

Nee, ik ben altijd mijzelf. De Wolf dacht dat hij mij te pakken had maar volgens goed gebruik offeren wij altijd iemand anders. Wie dat dit keer is laat ik u nog wel even weten via Twitter. Maar u hebt ’t wel goed opgeschreven toch, dat ik ‘m op zijn bek wou slaan?

Ja hoor mevrouw Roodkapje en ik kan u verzekeren dat alle mensen het héél, héél dapper van u vinden.