Geen categorie

Schijnvertoningswedstrijd

Volgens de geruchten die ik her en der beluister heeft Nederland een echte, onvervalste en gecertificeerde democratie. Gelukgewenst dus, want dan zijn we in goed gezelschap. Volgens mijn analyse en waarneming, werkt de Nederlandse democratie in de praktijk op dezelfde manier als die prachtige staatsvormen van, voor en door Het Volk, in bijvoorbeeld Cuba, Congo, Irak en Afghanistan.

Precies zoals in die landen wordt de democratie in Nederland gedomineerd en beheerst door enkele elkaar, voor de schijn en vanwege de certificeringsvoorwaarden, per motie en per tweet bestrijdende stammen met bijpassende warlords en onderdanige hofhouding. Allemaal voor de schijn dus, anders worden we als democratie niet goedgekeurd door de Internationale Vereniging van Schijndemocratie├źn.

Al deze schijnvertoningen en -systemen zijn in voorbije tijden knap in elkaar gezet door de toenmalige heersers. Geef het morrende vee hun illusie van vrijheid en laat ze denken dat ze ook wat te vertellen hebben. Toendertijd lukte dat nog aardig. De meute werd door de burgemeester, de pastoor en de notaris onder de knoet gehouden en iedereen was tevreden want het was tevens de wens van God. Jammer, maar er is geen fluit veranderd.

Tot aan de verkiezingen leven we met de gedachte dat het daarna wel anders zal worden. Vette pech voor al die vrijheidsdenkers. De moloch maalt gewoon door en gaat zijn gangetje. Hier en daar komt er een ander etiketje op en voor het overige is het business as usual. Ja, je wordt nu niet meteen opgehangen als je kritiek hebt. Nog niet. We hebben nog even vrijheid van meningsspuiing en dus wordt er dan een Groot Drama in het Parlement opgevoerd.

Een soort jaarlijkse carnaval of Oktober Bierfeesten in M├╝nchen, om de opgekropte driften van het stemvee te reguleren. Dan mogen we op de kwelbuis een paar dagen genieten van de uitwerpselen van de deelnemers aan het Politieke Prijzen Festijn. Dit is een jaarlijks, rond de derde dinsdag in septermber terugkerend programma, waarin de Gladste Pechvogel, De Sufste Ongestelde en de Kop van Jut wordt gekozen door Het Volk, zoals gebruikelijk bij monde van De Partijgetrouwe Media.

De prijs voor de Baardlooste Hater werd dit keer gewonnen door Arie Slob van de Christen Unie die nu boos is op de VVD en hun motie van wantrouwen aan het Kabinet. Arie gaat nu de hele VVD met al hun moties hun leven lang dwarszitten en fucken. Het is altijd een dolle boel. We blijven lachen en dat moet ook. Dat is een verzetje zodat de echte problemen zoals bij elk feestje even tot morgen of zo kunnen wachten. Ja. en als je dan na de kopvoddentax van Wilders maar snel reageert met een konttoddensubsidie voor onze maandelijks getroffen medelijdster, dan win je wel een prijs.