Volksvermaak

Schoenlapper blijf bij je leest!

Er was eens een zelfs nu nog steeds zeer bekende burgervader van Amsterdam, die nog steeds lid is van die zeer bekende bijna overleden politieke partij – nee niet van D66 – die mij al jarenlang een glimlach bezorgd.

Krultenen
En niet zo maar een. Nee, een glimlacht die je niet kunt bedwingen omdat je te ontroerd bent en diep in je hart wordt geraakt. Machteloos en verbijsterd, zeg maar. Zo’n glimlach die veroorzaakt wordt omdat je dezelfde grimassen uithaalt met je tenen die van plaatsvervangende schaamte zich vanzelf maar omkrullen.

In 2010 werd de laatste uitzonderlijk oplossing voor alle problemen door deze bekende burgerschoenlapper bekend gemaakt. De aanmijnlaarslapper was toen speciaal hiervoor van het jaarlijkse pappenennathoudenfeest dat een jaar duurt naar buiten gekomen en sprak:

„We moeten desnoods hun gympen afpakken. Criminelen laten zien en voelen dat we het niet langer pikken en het signaal afgeven dat misdaad niet loont.”

Verlichte schoenfapper
Hier had echt niemand van terug. Het hele internet is toen stilgevallen dus alle poepertjes zijn waarschijnlijk ook dichtgeglimlacht. Verbijsterd en met stomheid geslagen door de eenvoudige en toch zeer slagvaardige oplossing die even door zo’n verlichte schoenlapper wordt aangedragen. Daar had niemand aan gedacht en niemand kon dit zien aankomen. Er moeten wel hooggeleerde adviesgroepen achter hebben gezeten met adviseurs die vol zijn van hun eigen ervaringsdeskundigheid, die gelukkig voor de criminelen nooit verder kijken dan naar hun eigen feest.

Ja, ’t is inderdaad oud nieuws maar ik wil het toch weer even melden want ze lopen nog steeds rond en niemand luistert.

Meer over de Neergang van de PvdA.