Burgerleed

Schokland

Geschokte katWe schokken wat af in dit land. Als je de ene schok hebt overleefd krijg je alweer een beurt van de volgende.

Stenenvitrine
Vraag aan een willekeurige minister-president van Nederland wat ie vindt van zo’n MH17 die neergeschoten is en hij zal zeggen dat ie geschokt is. En wel zo hard geschokt dat zijn hele kast met onderste stenen door elkaar ligt.

Kweektraan
Of vraag aan een bekende man, waarvan mij nu even de naam ontschiet, maar die altijd als er wat geschokt wordt vooraan staat, om het in 14 talen over mondkapjes te hebben. En daar gooit hij dan zijn beroemde snik doorheen, waarbij er een speciaal voor dit doel gekweekte traan langzaam over zijn wang biggelt. Niet te snel zodat de camera’s dat ding prachtig in beeld kunnen houden.

Reschokken
Maar meestal hoef je niks te vragen. Want als er weer wat schokkends aan de hand is geweest, staat het hele internet elkaar te verdringen om geschoktheid te tonen, wat dan door andere weer gereschokt wordt en geliket.

Deze beroepssnikker bedoel ik:
(Update. De vorige is van YouTube verwijderd)

Update 2 Hij blijft schokken. Ook hier weer snikken en wenen, maar nu in het Pools en alles voor de kwijlcijfers. Iets met verkiezingen en baantjes.

 

Een gedachte over “Schokland

Reacties zijn gesloten.