Geen categorie

Scholen kunnen het dak op

Wilma doet de handschoentjes alvast aan.

 Voor elk kippenhok dat er gebouwd wordt moeten er duizenden tekeningen, bestekken en sterkteberekeningen worden ingediend. Van elk stukje karton en iedere spijker moet de oorsprong van de fabrikant worden opgehoest. Dus als er al ergens eterniet of andere kankerzooi in is verwerkt liggen de kluizen bij iedereen die over vergunningen of toestemmingen heen moest pissen boordevol met informatie.

De Gemeente weet ’t, de brandweer, die lui van de schoonheidscommissie, alle aannemers en onderaannemers, de architecten en sterkteberekenaars, noem maar op. En die hebben allemaal tekeningen en omschrijvingen waar met grote letters ETERNIET op staat. Of Eternit. Toen het spul hier overal verboden was wisten ze geen raad om het aan de rest van de wereld te verkopen. Net zoals het nu met dat Tefal gaat gebeuren.

En nu meent Wilma dat het schoolbestuur zelf maar eens het dak op moet klimmen of aan de borstweringen moet gaan ruiken om te kijken of er niet toevallig kanker gekregen kan worden. In scholen, nota bene, waar kinderen rennen en ademhalen. Waar ze dus al 50 jaar kankerverwekkende meuk in hun longetjes krijgen. En nu opeens moeten mensen die er de ballen verstand van hebben het dak op om even te kijken en daar die rotzooi in te ademen. Ga zelf kijken stelletje mutsen. En flink diep doorademen hè.

Die foto hierboven is van een berichtje van een jaar of zo geleden dat het resultaat liet zien van die mooie handel over de grens.