Geen categorieVolksvermaak

Sinterklaas in zijn kruis getast

Groot nieuws bij onze zuiderburen. Afgelopen met religieuze prullaria die ons in de openbare ruimte oogverblindend en hersenspoelend bedreigt. Eindelijk is het zover. Onze collega nederlanders in het zuiden verstrekken gratis het goede voorbeeld om reclame voor alle religies op termijn te verbieden in de openbare ruimte.

Te beginnen met de grootste boosdoener, de notoire evangelist Sinterklaas. Ook mag hij geen Goedheiligman meer worden genoemd en moet het onderdrukken van de verworpenen, de Zwarte Pieten, ook maar eens afgelopen zijn. Rode en Groene Pieten zouden verplicht moeten worden gesteld zodat iedereen kan zien wie de werkelijke sinterklazen zijn. Sinterklaas zelf is al geheel in het rood gehuld dus dat is meer dan in orde. Women on Top, de organisatie die graag vrouwen bovenop de man wil zetten, eist met hoge stem dat het na al die eeuwen eens tijd wordt dat Sinterklaas een vrouw wordt. Sinterklaziena dus.

Alle uitingen van welk geloof dan ook zullen op termijn trouwens in de hele Europeese Unie van Socialistische Sovjet Republieken verboden worden. Over het verbieden van de Hamer en Sikkel zijn de meningen nog even verdeeld. Verwacht wordt dat deze religieuze symbolen vervangen zullen worden door een Pen en een Eurosymbool op een groene vlag.

Sinterklaas is nu dus als eerste de klaas en mag op zijn uniform geen kruis meer dragen. Wat hij thuis in Spanje doet moet-ie maar zelf weten maar hier accepteren we die evangeliserende prullaria niet meer, aldus het Vlaamse Ministerie van Egalisatie.

Het is een verademing voor de ouders van die jengelende, zeurende en dus blèrende kinderen, die altijd rond het feest van Sinterklaas, Suiker, Pasen, de 1e Mei of Kerstmis, gelovig willen worden en dus weer iets persé willen hebben om dat aan iedereen te laten zien.

Want het was me een gedoe altijd. Schreeuwende kinderen die een keppeltje, een kruisje, een hoofddoekje, een paashazenmandje of een bedelarmbandje met hamertjes en sikkeltjes eisten. Je kreeg er een puntmuts van. Maar straks is dat echt allemaal afgelopen. Nooit meer zo’n kleine brulboei die in je oor jankt ”Maaaamaaaaa! (snik) ik wil een kruisje, ik wil ook gelovige worden, iedereen heeft er (snik) een behalve ik, zelfs Sinterklaas heeft er een, waarom krijg ik er nou geen, Maaaaamaaaaa( snotter)!’ of gegil van gelijke strekking.

Sinterklaas heeft al laten weten dat hij zich ‘in zijn kruis getast’ voelt en dat Het Vaticaan, de hoofdsponsor van het kruis, zich inmiddels heeft teruggetrokken. De Sint zoekt nu naar nieuwe sponsors omdat ‘het anders afgelopen is met die gratis kadootjes, dan zullen de ouders ze zelf moeten betalen’.

Een gedachte over “Sinterklaas in zijn kruis getast

  • Jasterke

    wie gaat zó ver in het verguizen

    van respect, traditie en fatsoen

    dat hij de mijter zou ontkruizen

    van eigen Sinterklaas kapoen ?

Reacties zijn gesloten.