Normen en WaardenSprookjes

Sinterklaas is jarig zet ‘m op de pot

Wie kent het liedje niet waar je als Sinterklaasgelovige uitslag van kreeg en je lip van ging trillen als er weer eens een ongelovige galmend door de tent brulde van:
Sinterklaas is jarig, zet ‘m op de pot
O wat stinkt die kerel, maak de deur op slot,
En dat je de zanger dan de tiefus ongezien toewenste voor zover je al wist wat dat was?
Want het waren altijd zangers omdat zangeressen zoiets niet doen. Die begrijpen het diepere van de Sinterklaasgelovige omdat ze zelf iets te hunkeren hebben naar een witte prins met een paard van 30 centimeter.
Soms werd Sinterklaas op ’t hek gezet en viel hij op z’n bek. Er waren ook die onvermijdelijke zangers die Sinterklaas diverse seksuele escapades of kunststukken lieten uithalen met bijpassende ziektes met speeltjes of uitwerpselen.
Gelukkig werden we altijd samen met Sinterklaas gered door een woedende vader, opa of oom, die van hun bazinnetje de zaak moesten regelen – want toen had je nog geen gelijke relaties – en dus de zanger in kwestie vroegen of ie helemaal begodgloeiendegodverdomd was, godverdomme nog aan toe. Daar hadden die zangers niet van terug dus is het maar goed dat er geen vloekverbod komt. Bedankt VVD, SGP, FNV, iemand?

Een gedachte over “Sinterklaas is jarig zet ‘m op de pot

  • Helemaal mee eens!!!
    Maar de goddeloosheid begint al bij nog jongere kinderen, die hun leraren bespotten en de Goedheiligman onteren aan het eind van het gezang: Hoor wie klopt daar kinderen, wat door de meest oneerbiedige en ongelovige puppies na de laatste zin "en strooi dan wat lekkers in d'één of andere hoek" aangevuld met het beledigende en majessteitsschennende woord "koekoek"!

    Daar begint de oneerbidigheid en het verval al!
    O, ik ween over de onwetendheid en de straf die deze onverlaten zullen ondergaan. Geween en gekners der tanden zal hun deel zijn!

Reacties zijn gesloten.