Geen categorie

Sinterklaas komt in een glazen kast

Bruid van God die straks met haar handen gaat trillen…
Na al die ophef over Zwarte Piet is het misschien goed om even een adempauze in te lassen en het over wat anders te hebben.


Dat gedoe met die pedopaters is een hele pandemie
ge worden. Wereldwijd zijn er nu honderden miljoenen kinderen door schijnheiligen misbruikt. Dat is niet alleen vreselijk voor de getroffen slachtoffertjes maar ook voor het aanzien van mannen in jurken en de nog niet onder vuur liggende groep Heilige Maagden die weer eens wat anders wilden dan een komkommer. Maar wat niet is zal komen.

Mannen met galmende stemmen in jurken en glitterpakken maar ook maagden, zuchtend van weelde, hebben altijd al een bijzondere plaats in onze samenleving gehad. Wie herinnert zich niet de eerbiedige devoterigheid die je als klein kind aangreep als je met je gezicht in de jurk van de pater of sint van dienst werd geperst zodat je de geheime bergplaats ontdekte van een sigarenkoker? Of de trillende handen van de nonnetjes, peda’s of andere  Bruiden van God met of zonder kap en het bijpassende jammerende gekreun over jouw zonden als je neus in de Heilige Schoot werd gedrukt?

Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen en dus zeer voor de hand dat het komende sinterklaasfeest flink onder vuur zal komen te liggen. Het is niet uit te sluiten dat er talloze kleintjes straks aan de Goedheiligman zullen vragen of hij pedopater is omdat ze bij hem op de knie moeten zitten. Kinderen leggen een gruwelijke eerlijkheid aan de dag. Dus is het ook niet uit te sluiten dat zo’n kleintje de vraag stelt of betrokkene wel eens wat anders neukt dan een kind.

Om deze ongewenste intieme vragen te voorkomen zal de Kindervriend in een glazen kast geplaatst worden. Geluidsdicht natuurlijk waarbij de vragen uitsluitend via het toetsenbord en het scherm aan iemand van de VARA kunnen worden gesteld die ze dan voor de Sint zullen vertalen. De kasten kunnen ook luchtdicht worden opgeleverd.