Jankverhalen

Sinterklaas weigert boot

Het is onvoorstelbaar maar toch is het gebeurd. Sinterklaas weigert een kind dat het hele jaar braaf is geweest en leuke liedjes voor hem heeft gezongen zo maar een boot.

Als reden voor de weigering wordt uit het paleis van de Goed-maar-niet-gek Heilig Man opgegeven dat het wegens kostenoverschrijding niet gepast zou zijn om, zeker in deze barre tijden, een dure boot te verstrekken. Een goedkoper bootje behoort nog wel tot de mogelijkheden maar daar wil het kind niks van weten. Want, volgens het teleurgestelde kind bij RADAR, een dure boot is veel leuker en alle vriendjes hebben er ook een dus waarom ik dan weer niet.

Onbegrijpelijk dus van die vrekkige Sinterklaas. Kinderen dienen alles te krijgen wat hun hartje begeert omdat ze daar recht op hebben. Tenslotte zijn zij het die het meest te lijden zullen hebben van het sinterklaasgedrag van Sinterklaas in het verleden. Het is toch te gek voor woorden dat, nu de kinderen eindelijk aan de beurt zijn om door Sinterklaas met kadootjes te worden overladen, de stekker eruit gaat.
 
Bron: De Volkskrant