Geen categorieJankverhalen

Sloebers moeten naar Cultuurinburgeringscursus tijdens feestdagen

Best leuk om eens een keertje naar een decadent feest te gaan dat een Bal wordt genoemd of naar het Theater. Allemaal mannen in smoking en dames in de prachtigste baljurken. Kaviaar en champagne, een enorm ballroomorkest en op stille plekjes friemelen onder die hoepelrokken. In de pauze even sociaal doen want dat kan wel eens wat opbrengen als je de juiste heersers leert kennen.

Dat moet ook kunnen voor de verworpenen en dus bedacht de Verworpenenindustrie eens wat nieuws. Zoals gebruikelijk werden de adviezen van de concurrent om de Verworpenen wat geld voor het Groene Kerstkonijn te geven in plaats van een hapje cultuur, weer in de wind geslagen.

Een gratis bezoek aan de voorstelling van Mama Mia is voor de Verworpenen natuurlijk het hoogst haalbare op cultuurinburgeringsgebied. Vooral als het voor niks is en er wat te knagen valt zo tijdens de feestdagen zullen ze niet meer te houden zijn. Nee, een gratis baljurk of een smoking kon er niet af maar daar zal de Minister van Hoeden en Feesten toch wel een mouw aan kunnen passen? Want die heeft potjes zat en zit tenslotte bij dezelfde club.

Wat er wel af kon was een rugzakje, een zakje paprikachips, een cadeaubon van een tientje en 2 kaartjes voor de musical. Dus worden er momenteel op het internet honderdduizenden rugzakjes, cadeaubonnen en kaartjes voor Mama Mia voor dumpprijzen aangeboden. De zakjes chips ben ik nog niet tegen gekomen want dat vult zo lekker feestelijk tijdens de Kerstdagen.