Geen categorie

Smeltpunt Velverstrengeling


Lokzuster Eva met die bekende appel. Let op de slang om haar nek.

Ik ga straks de katheder inbrengen, zei mevrouw de minister, u voelt dan misschien een wat schurend geluid want vooraan zit een ballonnetje waarmee we uw zak opblazen. Ja, oojaa, Edith, zei ik, mag ik Edith zeggen want het komt wel erg dichtbij allemaal? Nee, zei mevrouw de minister, ik wil dat je me dokter noemt en we gaan u nu even op deze handeling voorbereiden.

En ze pakte met haar sierlijke met blauwe handschoenen bedekte vingers mijn lul tussen duim en wijsvinger. Schrijf op, zei ze tegen de hoofdverpleegster met die hemelse ogen die al de hele ochtend tegen mij hadden lopen knipogen, schrijf op, eenmaal dat vel aangepakt, dattuh daar, van die warme grote euh….

Dat is code 220066111003 zei de hoofdverpleegster en met het puntje van haar tongetje noteerde ze het nummer. Ze zocht in de prijslijst en noteerde € 2,50. Even terug naar dat puntje van dat tongetje. Dat zat natuurlijk in haar mondhoek en dat noteren deed ze met een potlood. Dat is voor tegen de fraude en het verbetergemak.

Vel een keer naar beneden gehaald, ze mevrouw de minister, schrijft u het op? U hebt wel een erg mooi en lang vel, zei mevrouw de minister tegen mij en ze knipoogde, hebt u wel eens over een leuke besnijdenis nagedacht? Ik meen dat ze hier nu lentekortingen geven. En ze knipoogde alweer hoopwekkend.

Hebt u het vel alleen maar naar beneden gehaald of ook weer terug, naar boven of zo en dan weer naar beneden en van links naar rechts, vroeg de hoofdverpleegster met het tongetje, en hoe vaak hebt u het droog geoefend, zeg maar gerepeteerd?

Ik ben nu door al dat gevraag even de tel kwijt, zei mevrouw de minister, maar ik denk een keer of zeventig. Ik zal er wel een brief over sturen. En schrijf als vellenschudster maar even jouw nummer op want anders moet de ziekenfonds voor deze prachtig bevelde man ook nog ministerstoeslag betalen.

En kijkt u even allemaal mee, sprak ze tegen de journalisten en andere argeloze patiënten die zich rondom mijn bed verdrongen, kijkt u allemaal even mee want ik ben voor volledige transparantie. En als u meent dat u een verspilling ziet dan kunt u die op ons Meldpunt Velverstrengeling kwijt. Zo, dan gaan we nu de katheder inbrengen.