Geen categorie

Soldaten spelen graag poppekast


De beste manier om ongeschonden uit een oorlog te komen is om net te doen of je druk bezig bent met hetgeen is opgedragen. Je moet alleen niet betrapt worden maar daar zijn soldaten natuurlijk expert in. Zo weet ik uit mijn diensttijd van militaire chauffeurs die maandenlang zogenaamd onderhoud pleegden aan hun voertuig maar feitelijk de hele dag in de kantine rondhingen. Op toerbeurt stond een van de maatjes op wacht en waarschuwde de rest als er ooit eens een hoge pief aankwam om iets te controleren.
Dit gedrag was het eerste dat door de ouwe stompen bij de nieuwe fillers werd aangeleerd. “Drukken voor de dienst” was volgens mij de meest interessante hobbie en het vereiste veel creativiteit.

Zo zullen de amerikaanse soldaten in al hun oorlogen veel ervaring hebben opgedaan in het “drukken voor de dienst”. Er zijn op het internet verhalen te vinden van patrouilles die de poort uit reden zogenaamd op weg om de vijand te zoeken. Maar in plaats van zich ergens in de woestijn door een bermbom te laten opblazen reden de mannen en vrouwen een andere poort weer binnen waar zich een mega grote kantine bevond. Daar luierden ze dan de rest van de dag rond terwijl een van de maatjes de wacht hield bij de voertuigen en om het uur contact opnam met de basis om te melden dat ze druk bezig waren en dat alles okee was. Voor meer informatie hierover kunt u deze website bezoeken (even verder scrollen tot Refusing to Comply voor de voorbeelden)