JankverhalenNieuws

Soldiers of Odin vals beschuldigd

Toen de Soldiers of Odin een asielzoeker opspoorden die in Winschoten vrouwen en een meisje van 12 jaar had aangerand brak de pleuris uit in de media want de lieverd was beschadigd. Dus zouden ze hem wel flink mishandeld hebben!

Voordat er ook maar iets bekend was over de ware toedracht vielen wappervingerende journalisten en politici van Nederlandse Nazipartijen en Nazisympathysanten over elkaar heen om de Soldiers of Odin maar te kunnen linken aan Nazipraktijken. De Telegraaf schreef:

Er zijn in ieder geval in Scandinaviƫ leden van de Odin-beweging die uit de extreemrechtse hoek komen. Anders Breivik, die een bloedbad aanrichtte in 2011 in Noorwegen, refereerde eerder dit jaar nog in de rechtbank aan de soldaten van Odin.

Nu blijkt dat de asielzoeker zijn beschadigingen eerder tijdens een ruzie in een kroeg had opgelopen en hoor je er nauwelijks iets over. Of deze beschadiging het gevolg is van zijn losse vingers naar de meiden toe en de daaropvolgende actie van de omstanders is vooralsnog onbekend maar ligt wel in de lijn der verwachtingen.

Ook ligt het in de lijn der verwachtingen dat de politie de aangifte van de ouders van het bepotelde 12-jarige meisje niet op mag nemen omdat dit voor asielzoekers niet strafbaar is. Er waren geen getuigen en zo’n meisje kan wel zoveel zeggen. Lang geleden was dat anders toen een meisje zoveel zei dat haar vader, die bij de politie werkte, met complete arrestatieteams en helicopters van Schiermonnikoog werd gehaald en in de bajes gestopt. Toen zijn hele leven naar gort was bleek toch dat hij onschuldig was en mocht de belastingbetaler een schadevergoeding van enkele miljoenen ophoesten. Maar daar had deze man zijn leven niet mee terug. Dus begrijpelijk dat je dan niemand meer durft op te pakken.