GeschiedenisJankverhalen

Sorry voor gevorderden


Als er een schaap over de dam is…….
Je kunt er op wachten. Nu er een bankmeneer sorry zegt, moet een mevrouw uit Europa wel volgen. Komt er een lawine van sorryzeggers op gang? Niemand wil natuurlijk achterblijven want straks ben jij weer de enige die géén sorry heeft gezegd en dan valt de complete media over je heen. Dat zou dus wel eens een flink gedrang kunnen worden. Maar ja, tussen een paar duizend sorryzeggers bij Pauw&Witteman val je ook niet echt meer op. En heel binnenkort zijn er verkiezingen of is er een opstand en dan is het misschien wel aan de blaren hangen in plaats van op het pluche zitten.

Misschien zou het goed zijn om op een website de mogelijkheid te bieden om sorry te zeggen. Zoiets als maar dan voor de heerschende elite, met de mogelijkheid om aan te geven voor hoeveel procent dit gesorry welgemeend is en voor welk gedeelte zo maar vanwege de bühne of om er bij te horen. Sorryzeggers zouden dan door een SMS-actie beoordeeld moeten kunnen worden op hun welgemeend sorrygehalte. Daarmee kunnen ze dan een onderscheiding in de wacht slepen. Zoiets als Ridder in de Orde van de Opblaaspop moet in navolging van derzelfde in de Orde van de Kousenband mogelijk zijn.

Want stel je nu eens voor dat iedereen, waarvan het volk sorryzeggen verwacht dat tegelijk zou gaan doen. Dan krijgen we in plaats van de stemhokjes met stemcomputers ineens duizenden sorryzeghokjes met bijpassende sorryzegcomputers met bijbehorende sorryzegcontroleurs.
Voor sorryzeggers die nog aan het begin van hun loopbaan staan is dit liedje al een leuke manier om gewend te raken aan het verschijnsel van sorryzeggen en het oefenen in bijbehorende geloofwaardige lichaamstaal.

Voor professionele sorryzegadviseurs en spindokters is er een goede cursus hoe leer ik sorry schrijven.

Sorry, als er iets niet duidelijk mocht zijn.

2 gedachten over “Sorry voor gevorderden

  • lol, het begint idd epidemische vormen aan te nemen. Ik verwacht dat bedrijven binnenkort een paragraaf van hun maatschappelijk jaarverslag zullen opnemen met “In 2009 we were sorry for…”.

    Ik voorzie ook een heuse industrie rondom het sorryzeggen. Interimmanagers die je voor een paar maanden kunt inhuren. Aan het eind van de huurperiode ontslaan ze zichzelf met een mea ultima culpa waarna het bedrijf maatschappelijk gereinigd is.

Reacties zijn gesloten.