Geen categorieJankverhalen

SorryZeggen voor iedereen


SorryZeggen is een nieuwe religie aan het worden. Iedereen moet bekeerd worden. Voor en tegenstanders van SorryZeggen buitelen over elkaar heen. Mijn sorry is geloofwaardiger dan de jouwe en mijn percentage welgemeendheid is groter. Wie heeft de langste? Nadat enkele bankmensen en een mevrouw van Europa sorry hebben gezegd in de media kon de rest van de mediageile mutsen (m/v) niet achterblijven. Uit alle hoeken en gaten, zelfs vanonder stenen verschenen de gebruikelijke allesweters om excuses aan te bieden. Zelfs al hadden ze er geen weet van gehad en konden ze er eigenlijk niks aan doen, even lekker sorry zeggen lucht op. Een enkele verlichte geest roept zelfs op om bij de komende sorryzegonderhandelingen op de nullijn te gaan zitten. Maar het grootste deel van de overbelichte geesten is wel bereid om, onder voorwaarden, sorry te zeggen. Een van de beleidslijnen bij SorryZeggen moet dan wel een acceptabel gehalte aan welgemeendheid zijn. Een Commissie SorryZeggen zit nu te piekeren over het percentage van deze welgemeendheid in een sorry uitspraak. Dit percentage zou per sorry boodschap tussen de 4,2 en 8,6% moeten liggen. De Commissie komt in november met een rapport.

Maar nu is het eindelijk de beurt aan het gepeupel. Want dat zijn natuurlijk de werkelijke schuldigen. Dat zijn die hebberige onverlaten die zo nodig de waarde van hun stapeltje bakstenen moesten zien groeien. Waardoor natuurlijk wel de WOZ inkomsten dramatisch stegen maar dit terzijde. En het gepeupel had moeten weten dat banken onder wettelijke druk van hun overheden leningen moesten verstrekken aan collega-gepeupel die deze leningen nooit zouden kunnen afbetalen. De ellende had het gepeupel kunnen en moeten zien aankomen want de Nederlandse Bank wist dat ook. Dus waar hebben we ’t over?

Vanzelfsprekend dus dat onze overbelichte geesten nu eisen dat de werkelijke daders sorry moeten gaan zeggen. En in tegenstelling tot het welgemeendheidspercentage dat voor overbelichte geesten zou moeten gelden, 4,2 to maximaal 8,6%, wordt dit bij gewoon gepeupel niet geaccepteerd. Van het gepeupel zal minimaal 100% welgemeend SorryGehalte de benedengrens moeten zijn. De Commissie SorryZeggen onderzoekt tevens de mogelijkheid om het SorryZeggen voor gepeupel verplicht te stellen in een crisiswet. Ook wordt er gekeken naar een mogelijke strafvervolging bij een onvoldoend welgemeendheidsgehalte en een sanctie in de vorm van een extra belastingheffing op ongemeend SorryZeggen van 90%.

Een gedachte over “SorryZeggen voor iedereen

Reacties zijn gesloten.