Geen categorie

Spuiten en slikken wordt nieuwe religie


Om jaarlijks gemiddeld 16 keer, met de boot en 72 vriendinnen, rond te kunnen dobberen in de wateren van Cannes, kun je je geen geldzorgen veroorloven. Het zou toch te gek zijn, als je tegen al die vriendinnen zou moeten zeggen, dat je vandaag even niet naar Juan-les-Pins kunt om te shoppen, omdat je nu even geen geld hebt voor benzine voor de boot. Dat zou gewoon krankzinnig zijn en gekke dingen doen we bij voorkeur, maar niet met de boot.

Daarom wordt dit blog gesponsord door succesvolle bedrijven die zich bezig houden met het geluk van de mensheid. En welke bedrijven zijn dat dan wel, hoor ik u vragen, want dat wil ik ook. Nou begrijp ik die vraag volkomen. Ik ben ook begonnen met alles te knippen en te plakken wat los en vast zat en ik heb natuurlijk ook van iedereen lopen pikken. Maar u begrijpt toch, dat als ik u deelgenoot maak van mijn lucratieve bezigheid, ik met u zou moeten delen. Sorry maar dat doe ik niet. Ik verrek het eenvoudig om me het komende weekend druk te gaan lopen maken omdat ik geen geld heb voor die 200 kratten bubbeltjesspul van een of andere oude weduwe die ik besteld heb. Het bubbeltjeswater dus, niet die oude weduwe.

Nee, het betreft hier niet de banken. Het is moreel verwerpelijk, om over de rug van de arme slachtoffers jaarlijks enkele boten in Cannes, 72 vriendinnen en bijpassende brandstof te kunnen kopen. Figuren met minder menselijke trekjes mogen het wat mij betreft doen. Want elke afgesloten hypotheek van bijvoorbeeld € 100.000,- bracht tenslotte toch € 20.000,- provisie in de tas. Heb ik zelf vroeger ook gedaan, toen ik nog geen menselijke trekjes bij mijzelf ontdekt had. En die ontdekte ik, toen ik op een of andere asociale kweksite door een medekwekker hartelijk begroet werd met “so ben je dur weer moet juh nie alle mense rippe en bent je al in de kuwoot 5000 fuile fieze kappittelist”. Dus zelf doe ik ’t niet meer, dat kwekken. Ik ga voor het geluk van de mensheid.

Iedereen weet dat mijn stukjes glashelder zijn en dat de meeste informatie dus tussen de regels staat. Maar ik weet, dat u nu op zoek bent naar dat rode knopje, daar rechtsboven, met dat kruisje d’r in. Omdat u zoveel moeite heeft gedaan om al die woorden te lezen en dat u nu nog geen steek wijzer bent geworden. Daarom wil ik dan toch maar een tipje van de versluiering opheffen. Spuiten en slikken. Wat? Ja, alles wat in mensen en andere dieren gespoten kan worden en wat ze kunnen slikken is grootste groeimarkt die er ooit is geweest. Wel eens van Big Food gehoord, of van Big Pharma? Nou, dat zijn mijn opdrachtgevers. Bij al mijn stukjes en reacties op het internet wordt een unieke code geplaatst. Dat is voor de boekhouding van mijn klanten. Voor elk artikeltje beur ik € 15.000,- en voor elke reactie of gekwek op het net weer eens € 1.000,-. Het geld wordt elke maand netjes overgemaakt op een bankrekening in Ijsland.

Als u mijn artikelen en reacties her en der analyseert, zal het opvallen dat ze een psychologisch hoog uitgewogen gehalte hebben. Want er komt wel enige kennis over het gezucht en gesteun van de menselijke geest bij kijken. Als ik bijvoorbeeld een negatief artikel schrijf over het vaccineren van kleine meisjes tegen baarmoederhalskanker, dan zult u denken dat mijn opdrachtgevers daar geen stuiver voor over hebben en mij met hoge claims om de oren zullen slaan of mij aan de hoogste torenkraan willen ophangen. Nee hoor, ik ben niet gek, ik wil wél benzine voor de boot blijven kopen en ik heb hoogtevrees. Het resultaat van zo’n stukje is dat een klein aantal lezers het met de stelling eens is. Maar het grootste gedeelte wordt er nog banger van en kiest dus maar voor het spuiten en slikken van al die geweldige producten van mijn klanten. De mogelijkheden zijn natuurlijk véél groter en ik heb u nu al teveel verteld maar ik heb nog 6 maanden nodig om een kasteel in de Dordogne te kopen en op mijn 18e verjaardag met pensioen te gaan. Liever even geen concurrentie dus doordat u nu allemaal tegelijk de adressen van mijn opdrachtgevers gaat opzoeken om een vet contract af te sluiten. Volgende keer misschien meer maar bedenk altijd; het geluk van de mensheid is de sleutel tot succes.