Asbestleed

Standvast Wonen gaat asbestoperatie optuigen

In de Gelderlander lees ik een bericht dat Standvast Wonen een grote operatie gaat optuigen, om te onderzoeken of er asbesthoudende bouwmaterialen in hun woningen gebruikt zijn. De bewoners krijgen hier in maart een brief over.

Het om 6500 woningen als ik het goed heb begrepen waarvan er volgens mijn informatie 10%, dus 650 stuks, worden aangewezen om gecontroleerd te worden. Voor een uitvoerige beschrijving van hoe zoiets gaat kun je het beste mijn verhaal even lezen over een leuk toneelstuk dat in het kader van een asbestinventarisatie bij mij werd opgevoerd.

Het is in elk geval verstandig om bij voorbaat wat witte pakken en stofdopneuzen voor jezelf en de kids aan te schaffen. Ben benieuwd wat er met de resterende 5850 woningen van die 6500, die niet gecontroleerd worden, gaat gebeuren.

 

Geef een reactie