Tegeltjes

Stem nu eens op wie je NIET wil!

Als je elke keer braaf naar het stemhokje gaat ken je ongetwijfeld het gevoel van twijfel dat aan je knaagt tijdens het wachten in de rij stemhongerigen. Luister je dit keer wel goed naar je onderbuik of ben je weer eens door Doordraaiende Werelden, Pauwen en Wittemannen, Nova weet raad of hordes wanhopige politici die hun pluche kwijt raken en dus maar leuterend en elkaar beschuldigend (1) op de buis te zien zijn, compleet in verwarring gebracht.

Er gaan stemmen op om helemaal maar niet meer te stemmen (2) of een blanco stem af te geven. Volgens mij helpt dat niet omdat daardoor alles misschien wel bij het oude blijft door onze politieke partijencultuur van pappen, nathouden en polderen. En je wenst het je ergste vijand toch niet toe om in deze tijd van het nemen van gigantische bezuinigingsmaatregelen in de regering te gaan zitten? En dat ze daardoor straks de vreselijkste volkswoede over zich heen krijgen en dus als politieke partij binnen 6 maanden tot maximaal1 jaar totaal en definitief door het putje zullen gaan?

Jawel, dat wens je dus je ergste vijand gewoon en van ganser harte toe. Dus allemaal stemmen op je ergste vijand. Stem nu eens op wie je NIET wil (3). Je eigen favoriete partij zal je dankbaar zijn.

(1) VVD: Balkenende liegt

(2) Anarchiel: Stem niet

(3) Stem op wie je NIET wil