Geen categorie

Stemmen op de Spiesakkoorden

De laatste meters van het Kantklosoverleg
De derde dinsdag in september valt dit jaar op 18 september. Dat is de dag waarop het plan voor de komende rooftocht van de Staat der Nederlanden op haar stemvee wordt geopenbaard. Alle divisies hebben dan hun plannen door het CPB laten doorrekenen. Daarom noemen we dat dan ook Prinsjesdag – genoemd naar de heer Prinsjes die goed kon rekenen en bij het CPB werkte als kantinejuffrouw – en staan er weer mensen langs de kant van de weg met de pet in de hand en juichend met een oranje hesje aan op een fluitje te blazen. En te klappen, want dit vrolijk volkje klapt voor iedere scheet.
Dat fluiten en klappen is een oude traditie uit de tijd toen er lieden wegens hun te zachte fluitjes en genante lauwe klapjes uit de menigte werden gerukt en ter plekke gespiest. Meestal door Liesbeth. Dus dan heb je de overigen snel aan het fluiten gebracht, met stevige klappen. En toen de nakomelingen elkaar steeds engere dingen gingen vertellen over dat niet fluiten en weigerachtig klappen en een spies aan je hol klapten ze zelfs als het geen dinsdag was maar gewoon doordeweek net voor Koninginnedag, voor een scheet en drie knikkers, nou ja, 2 scheten dan.
Een week voor Prinsjesdag mag er nu alvast op de Mau-Mau-coalitie gestemd worden. Nee, dan weet u nog niet precies wat er allemaal door de Fladderatschcoalitie bekokstoofd is maar de BTW op windmolens gaat naar 6%, dus u kunt ze rustig vertrouwen. Heeft een van de Helden van de Slaketendeslakakkoorden ooit tegen u gelogen? Nou dan, dan kunt u de Veteranen van het Wandelgangenakkoord wel de twijfel als een voordeel gunnen.

Want de zo de hemel in geroemde Boerenmoesakkoorden waar iedereen ook al zijn vingers bij kon aflikken worden vanwege nadere bestudering en invulling even niet bij het CPB ter doorrekening ingeleverd. Dat gebeurt pas net na de verkiezingen die op 12 september gepland staan zodat we gelukkig allemaal een weekje later op de hoogte worden gesteld van de uitkomst van de Koefnoenakkoorden. De oude tijden keren weer terug. Met een klein verschil. Vroeger werden de zeurders op Prinsjesdag gespiest en nu een week eerder met een vertraagde spiesontsteker.