Volksmennerij

Stemveehandelaar wil met miereneuken de klantjes lokken

Stel dat je op een webwinkel van een jurkjesboer leest dat een jurkje nu geen 121 euro kost maar dat je een geweldige korting krijgt van 2 hele euro’s. En dat ze dat dan in grote chocoladeletters voor je ogen laten dansen. Koop nu voor slechts 119 euro!

Gereviseerde banenmotor
Je zou er op slag een dozijn tegelijk van kopen want dat is dus echt het koopje van de week. De jurkjes zijn niet meer aan te slepen. Zelfs modieuze mannen willen er voor die prijs minstens vijf. Het resultaat van deze gouden greep is dat de banenmotor, die nu in India of Bangladesh is ingebouwd omdat die van ons naar de sloop is, steeds meer overuren moet gaan maken, de winkeliers er een 2e boot en een 6e vriendin op na kunnen houden en ook de koopgoten weer vol lopen omdat iedereen mee gaat doen. Koop nu!

Minderlokster
De huizenmarkt loopt weer als een trein en de banken vallen niet meer om. Want die doen hun tarieven omhoog. Er is geen werkeloze meer te krijgen om de tomaten te plukken en dus moeten er meer asielzoekers komen. Dus worden er meer kazernes omgebouwd tot woonparadijzen en de aannemers lopen helemaal binnen. Bouwvakkers moeten weer aan het werk en dus is er geen zwarte schilder meer te krijgen zodat er nog meer om asielzoekers wordt geschreeuwd. Minister Ploume reist de hele wereld af om ze op te sporen en te lokken. Nederland is weer tot bloei gekomen. Tenminste als het aan Emile Roemer van de SP ligt.