Geen categorie

The Empire strikes back – De PvdA in de aanval


Een briljante actie van minister Plasterk om de concurrent te vragen voor een of andere commissie, die moet adviseren hoe ze die de noodleidende arme kranten uit het slob moeten halen. Natuurlijk kon Brinkman geen nee zeggen toe hij voor die commissie als voorzitter, en natuurlijk als naamgever, gevraagd werd. Hij verzamelt tenslotte voorzitterschappen en commissariaten, zoals anderen postzegels, en deze had hij nog niet. En hij is van het CDA, en die zijn dol op commissies.

In het halve jaar dat de commissie stevig aan de slag was, werden er hier en daar wat opruiende mogelijke dreigingen naar de bevriende media gelekt. Er zou betaald moeten worden voor gratis internetnieuws, het was de schuld van de publieke omroep, dat soort verwarrende dingen. Dus stond het complete internet op stelten en de emoties liepen hoog op. Toen kwam het advies van de commissie en dat was om iedere internetgebruiker maar eens even flink te laten betalen voor het overleven van die arme kranten. Een soort ontwikkelingshulp dus. In de hele wereld brak de pleuris uit en dat terwijl Geert dit keer eens niet de schuld kreeg.

En toen schoot Plasterk gewoon even het advies van de arme Brinkman aan flarden. De PvdA als redder van het land is nu de held van de dag en dat levert dus weer stemmen op. Het arme CDA is de bedenker van het onheil en kan haar graf graven. Want blijf van al onze gratis toeters en bellen van het internet af. Door het afschaffen van de hypotheekrente aftrek zou je zelfs nog minder kleerscheuren oplopen. Ik verwacht nog veel meer van dit soort briljante acties van de PvdA.

Bron Trouw